Veste bună în Maramureș: A fost amenajat traseul turistic Piatra Bulzului, care are ca punct de plecare din Blidari. Anunțul făcut de salvatorii montani

Veste bună în Maramureș pentru iubitorii de drumeții. Un traseu turistic important, Piatra Bulzului, care are ca punct de plecare din Blidari, a fost reabilitat.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Serviciului Public Județean (SPJ) Salvamont Maramureș. Lucrătorii au realizat lucrările aferente de-a lungul săptămânii trecute.

„Mai exact în săptămâna care a trecut salvatorii montani voluntari și aspiranți ai SPJ Salvamont Maramureș au intrat și reabilitat/ reamenajat Traseul Piatra Bulzului cu plecare din Blidari”, arată Dan Benga, managerul instituției, care a relatat și datele caracteristice ale traseului.

Plecare: din Blidari 47.79202 23.60859, altitudine plecare 489 metri. Sosire: 47.80777 23.60119, altitudine sosire 956 metri. Lungimea traseului este de aprox 2,9 km, având un grad de dificultate „medie” vară și „grea” iarna. Diferență de nivel 467 metri. Durată parcurgere traseu: 2-2,5 ore (doar dus). Iată și traseul în sine, conform explicațiilor specialiștilor Salvamont Maramureș.

Din Blidari se face stânga pe o cărare conform săgeții (marcajului dungă albastră) de plecare. După aproximativ 1 km, traseul intersectează un drum forestier ce urmează a fi traversat. După acest drum forestier traseul devine ceva mai greu (abrupt) și ajunge pe Vârful Bulzului la 1054 metri altitudine. De acolo urmează o coborare foarte lină și se ajunge la Pietrele Bulzului. Toate datele (GPS) de mai sus sunt conform aplicației OSMAND. Iată câteva imagini de la reamanajarea traseului respectiv!

Sursa: https://www.directmm.ro/comunitate/veste-buna-in-maramures-a-fost-amenajat-traseul-turistic-piatra-bulzului-care-are-ca-punct-de-plecare-din-blidari-anuntul-facut-de-salvatorii-montani-foto/