,,Copiii care vorbesc prin artă” premiați de Rotary Vișeu de Sus la concursul județean ,,Splendoarea Iernii prin Ochi de Copil”

În magica lună decembrie 2023, Rotary Vișeu de Sus a fost partener în coordonarea și organizarea concursului Splendoarea Iernii prin Ochi de Copil și Artterapia – Limbajul Universal al Copilăriei, ediția a XIII-a 2023.

Încă de la primele ediții, Rotary Vișeu de Sus, a fost unul dintre partenerii statornici ai acestui proiect, susținând organizarea, coordonarea și continuitatea lui de-a lungul anilor.

Proiectul inițiat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus, prin psiholog Angela Kolozsvari, membru activ al clubului, a cunoscut momente de glorie, fiind organizat la nivel interanțional, câțiva ani la rând, participarea copiilor și a cadrelor didactice, în acești ani, depășind cu mult  numarul de 1500.

La această ediție, și-au înregistrat participarea peste 900 de copii, la atelierele de arte plastice și artterapie, și  un număr de peste 500 de exponate la expoziția de pictură și desene.

A fost magic! Copiii au vorbit prin Artă. Și au vorbit în multe feluri prin culori, creând povești. Copiii au pictat, desenat, decupat, confecționat diferite obiecte, au cântat, jucat, dansat și au colindat într-o admosferă de basm.

În organizarea acestui eveniment și–au adus aportul și membrii Clubului Interact Vișeu de Sus, precum și membri ai Clubului Interact Vișeu de Sus, fiind de această dată ca o mare familie Rotary.

Rotary Vișeu de Sus, a acordat diplome de excelență și premii copiilor talentați, dar și artiștilor care au șlefuit și modelat  talentul acestora,  contribuind în egală măsură la susținerea și continuitatea proiectului.

Printre copiii premiați, se află și copii cu cerințe educționale speciale, demonstrand astfel, ceea ce și-a propus ca obiectiv de atins acest proiect, și anume ,,și copiii cu cerințe educaționale speciale pot concura cu ceilalți copii, prin talentul și potențialul personal”.

Lucrările premiate/Premiile de Excelență oferite de Rotary Viseu de Sus – Splendoarea Iernii prin ochi de copil, ediția 2023

1. Amurg de iarnă/ picturăEleva: Vlad CristinaLiceul Borșa, clasa a x-a DProf. Coordonator Albu Violeta

2. Uite, Omul de Zăpadă/picturăEleva: Bora Carina RobertaClasa a VI -a, Școala gimnazială Vișeu de SusProf.îndrumator Tomoiagă Floare

3. Casă în iarnă/picturăEleva: Pop Gregory- IordanioClasa a VIII-a, Școala gimnaziala Vișeu de Jos

4. Peisaj de iarnăEleva: Ardelean Andreea -DariaClasa I, Școala Profesională Româno- Germană Vișeu de Sus

5. Vis de iarnă/ picturăEleva: Ignat RobertaClasa a XP1, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu – TimișoaraProf.îndrumator Pop Eleonora

6. Cabană înzapezită/picturăEleva: Pop Bianca GabrielaClasa a XI -a F, Liceul Teoretic Bogdan Vodă, Vișeu de SusProf.coordonator: Zsegora Ghertruda

7. La săniuș/picturăElev: Moiș AlexandruClasa a IV-a B, Școala Gimnazială Baia MareProf.coordonator: Tudfh Cristina

8. Iarna și darurile ei/picturăElev: Imbrea AlexandruClasa a III-a B, Centrul Școlar de Educație Incluzivă, nr.2 Comănești, BacăuProf.îndrumator: Andruscă Roxana Georgiana

9. Peisaj de Iarnă/picturăElev: Pogar LucasClasa a III-a, Școala gimnazială Vasile Berci- Calinesti, MaramureșProf. coordonator: Ciocotiș Maria

10. Pinguini veseli/ picturăEleva: Opriș Ana-SofiaClasa a IV-a D, Școala Profesională Româno-Germană Vișeu de SusProf.îndrumător : Pop IoanaAu fost premiați și artiști care au adus comunității un plus de valoare, promovând tinerele talente ale orașului Vișeu de Sus și nu numai.

Felicitări profesorilor Zsegora Ghertruda şi Bledea Ioan! Felicitări, Angela Koloszvari pentru iniţiativă!