Ziua Națională a României sărbătorită la Ambasada ţării noastre de la Varșovia

Consiliul Județean Maramureș a sprijinit sărbătorirea Zilei Naționale a României la Ambasada României de la Varșovia prin prestația artistică a Ansamblul Folcloric „Doina Chioarului” de pe lângă Palatul Copiilor Șomcuta Mare, director Ion Iuga și coordonator prof. Ionel Nicolae Coteț.

Ansamblul folcloric de amatori este sprijinit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, manager prof. Lucian Claudiu Iluț. Artiștii talentați ai ansamblului au susținut un recital aplaudat în repetate rânduri la scenă deschisă cu jocuri și dansuri populare tradiționale. Un crâmpei din Maramureș compus din obiecte tradiționale reprezentative cum sunt: poarta maramureșeană, biserica din lemn, ștergare și cașul de oaie, au fost expuse în cadrul evenimentului de marcare a zilei de 1 Decembrie.Ambasada României de la Varșovia a apreciat pozitiv implicarea Maramureșului cu scopul de a promova patrimoniul cultural și etnografic al zonei și al României.

La eveniment au participat membrii corpului diplomatic acreditat la Varșovia, oficiali din partea autorităților centrale, regionale și locale, reprezentanți ai mediului academic, cultural și de afaceri, precum și membri ai comunității românești din Polonia. Ambasadorul României în Republica Polonă, Cosmin Onisii, a mulțumit Consiliului Județean Maramureș pentru implicare și a subliniat că participanții la eveniment au apreciat unanim în termeni elogioși prestația Ansamblului Folcloric „Doina Chioarului”.

Județul Maramureș desfășoară din anul 2019 numeroase activități de cooperare bilaterală pe mai multe paliere în Republica Polonă: în baza Acordului de cooperare semnat cu Voievodatul Podkarpackie, ca partea a Rețelei Economice a celor Trei Mari (3SI) coordonată de Voievodatul Lubelskie cât și a bunelor relații cu Ambasada României la Varșovia.