Ziua Culturii Naţionale sărbătorită la Şcoala Vasile Alecsandri

Ziua Culturii Naționale a fost marcată la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” prin activitățile desfășurate de elevii claselor a V-a A, a VII-a B și a VIII-a A în cadrul proiectului „Dor de Eminescu”.

La activitate au participat director prof. Cosma Adina, director adjunct prof. Conț Laura, care au jurizat elevii într-un concurs de recitare și interpretare artistică a creațiilor eminesciene și bibliotecară Chiriac Diana, care a realizat o expoziție de carte cu și despre Eminescu.

Elevii participanți și-au demonstrat talentul de recitator, dar și-au exersat și cunoștințele de manipulare a tehnologiei prin realizarea de produse ppt sau de scurte filmulețe. Eminescu a fost recitat în limbile română, italiană, spaniolă și ucraniană.

Elevii clasei a lV -a B, coordonați de prof. înv. primar Varna Cristina au ales să sărbătorească această zi la biblioteca școlii noastre, în cadrul unui parteneriat intitulat „Să-l cunoaștem pe Eminescu.”

Elevii clasei I C- înv. Giurgiu Adriana, în parteneriat cu Biblioteca școlii, au sărbătorit, prin poezii și desene inspirate din opera marelui scriitor Mihai Eminescu, 173 de ani de la nașterea sa.

Hora Unirii, cântecele specifice acestei zile și o scenetă cu tematică istorică s-au împletit armonios cu tradițiile noastre strămoșești, cu portul tradițional și cu atmosfera șezătorilor de odinioară.

Şcoala gimnazială “Vasile Alecsandri” este partener şi membru al Asociaţiei GAL Baia Mare, împreună cu care realizează diverse activităţi adresate copiilor din SDL/ZUM.