Medicul Drira Slim, coordonator ATI Spitalul de Recuperare din Borşa, cere ajutorul societăţii civile pentru dotarea şi renovarea spitalului din Borşa.

Spitalul de Recuperare Borșa este unul dintre cele mai mari spitale de recuperare din nordul României și este specializat pe tratamente și proceduri naturale de recuperare neuromotorie a funcțiilor având în dotare o Bază de Recuperare modernă şi personal înalt specializat. Unitatea spitalicească din Borsa este în proces de acreditare. Acreditarea este modalitatea prin care se demonstrează că o unitate medicală face eforturi să acorde îngrijiri medicale care să satisfacă asteptările pacientilor, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât si din punct de vedere al conditiilor în care se acordă. Acest lucru se realizează de către Autoritatea Natională de Management al Calitătii în Sănătate (ANMCS) care verifică modul în care acordă serviciile medicale si evaluează în ce măsură acesta corespunde standardelor de acreditare.

„Exact cum orice fel de aprindere necesită o scânteie și pornind de la ideea că orice schimbare spre bine trebuie să înceapă de undeva, vă anunțăm că secția de A.T.I din cadrul Spitalului de Recuperare Borșa se află în plin proces de modernizare și renovare. Pentru a putea finaliza acest proiect este necesară o solidaritate, prin urmare facem apel la toți cei care vor să facă un bine necondiționat. Avem nevoie de sprijinul societății civile în a pune umărul cu orice fel de ajutor, poate fi logistic, informatic sau sub formă de materiale, echipamente, mână de lucru, donaţii şi sponsorizări, idei/sfaturi etc. Secția de Anestezie și Terapie Intensivă este inima spitalului. Practic, fara secția A.T.I nu se poate desfășura nici o activitate medicală de mare anvergură, în special în cazurile de o complexitate ridicată. Pentru pacientul care se adresează secțiilor medicale și de chirurgie, A.T.I este un sector ascuns privirilor si accesibil doar personalului. Totuși, este bine știut de către public că acest „comandament general” este o secție foarte puternică, perfect organizată, care răspunde prompt, corect și eficient solicitărilor. Până în acest moment s-a înlocuit instalația de oxigen, s-au montat rampe la fiecare pat, se schimbă 6 uși. Toată instalația electrică vine schimbată pănâ la panoul de siguranțe. Mai trebuie rezolvată podeaua și evident e nevoie de dotări. Noi suntem convinși ca se găsesc oameni de bine care să pună mână de la mână pentru a aduce la standard această unitate spitalicească. Din păcate, Ministerul Sănătății nu alocă fonduri în acest moment, iar oamenii au întotdeauna nevoie de servicii medicale de sănătate”, este apelul DR.DRIRA SLIM -COORDONATOR ATI.