Schimb de bune practici între GAL-urile din Baia Mare şi Reşiţa

În implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locală din regiune sau din ţară, schimburile de experienţă şi de bune practici sunt extrem de importante şi necesare şi aduc beneficii prin crearea unei rețele de colaborare pentru schimbul de cunoștințe, resurse și bune practici, promovarea programelor de calitate în administrația publică şi privată și dezvoltarea unor acțiuni concrete.

În luna august, Asociaţia GAL Baia Mare a desfăşurat o astfel de activitate în mediul online, cu GAL Reşiţa, şi cu scopul schimbului de bune practici între cele două GAL-uri în vederea implementării propriilor strategii de dezvoltare locală. Fiecare asociaţie a împărtăşit experienţa proprie în ceea ce priveşte stadiul implementării acestor strategii în ambele localităţi.

Schimbul de experienţă le-a oferit ocazia de a împărtăşi realizările, dar şi problemele pe care le întâmpină, însă în acelaşi timp au identificat şi modele de reuşită pentru fiecare dintre cele două asociaţii. Intervențiile comune, schimburile de bune practici și implicarea comunităților  din zonele urbane marginalizate, vor duce la îmbunătățirea cadrului de soluționare a problemelor locale, precum și la creșterea gradului de asumare din partea comunității și a gradului de susținere pe termen lung.