Acţiune de formare a 15 tineri din ţară şi străinătate: Franţa, Italia, Turcia, Spania, găzduiţi de Fundaţia de voluntari Somaschi prin programul Erasmus

Asociaţia GAL Baia Mare în parteneriat cu Fundaţia de voluntari Somaschi şi Asociaţia tinerilor romi Young Roma Maramureş a organizat în data de 05.07.2022, acţiunea „Aspecte relevante de aplicat în munca de voluntariat în comunitatea Craica- ZUM- acţiune de formare” în cadrul proiectului  „Sprijin pentru funcţionarea GAL Baia Mare”.

Participanţii la acţiunea de formare au fost 15 tineri din ţară şi străinătate: Franţa, Italia, Turcia, Spania, găzduiţi de Fundaţia de voluntari Somaschi prin programul Erasmus.

Sesiunea de formare şi informare a tinerilor voluntari europeni găzduiţi de Fundaţia de voluntari Somaschi cu privire la istoria şi istoricul comunităţii rome, a fost coordonată de Vlad Bardai, preşedintele asociaţiei Young Roma Maramures.

În cadrul acţiunii a fost prezentată situaţia reală şi actuală a comunităţii rome, ZUM-Craica, unde tinerii prezenţi urmează să desfăşoare activităţi cu copii şi tineri. Scopul a fost de a pregăti tinerii, de a-i forma şi informa în acest sens, aceştia să cunoască specificul comunităţii rome, de a demonta unele prejudecăţi cu privire la comunitatea romă.