Vişeu de Sus a devenit staţiune de interes naţional

Orașul Vișeu de Sus este, oficial, începând din 13 iulie 2022, STAȚIUNE TURISTICĂ DE INTERES NAȚIONAL. Guvernul României a adoptat astăzi Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și pentru modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

După 13 ani de la obținerea statutului de stațiune turistică de interes local, Orașul Vișeu de Sus este, oficial, începând de azi, STAȚIUNE TURISTICĂ DE INTERES NAȚIONAL. Acest lucru va aduce cu sine nu numai responsabilitatea si posibilitatea atragerii mai multor fonduri europene pentru dezvoltarea orașului, ci va contribui în mod semnificativ la creșterea sectorului turismului și a tuturor serviciilor conexe, creând astfel un cadru socio-economic mult mai prielnic pentru toată lumea.

„S-a depus foarte multă muncă pentru a ajunge aici, în rândul celor 54 de localități din țară cu același statut, iar pentru aceasta felicit și mulțumesc tuturor celor implicați.Am promis că orașul nostru va deveni un adevărat punct de reper pe harta țării (și nu numai), iar pentru asta muncim zi de zi. Acesta este doar unul din rezultatele muncii noastre. Vom continua!”, arată primarul Vasile Coman.