TÂNĂRĂ ABSOLVENTĂ DE DREPT ÎN FRANŢA, VOLUNTAR ÎN BAIA MARE

Tânăra Hattie este din Franța. După ce a absolvit Dreptul, a decis să își ia un an liber și să facă voluntariat în Baia Mare la Team for Youth Association. A ajuns aici în 2020,  ca voluntar. A activat alături de copiii care trăiesc în case improvizate, sub limita sărăciei.

„Hattie este alături de noi din 2020, o dată cu programul Corpul European de Solidaritate , iar acum cu serviciul civic francez (Service Civique). În timpul misiunilor sale de voluntariat, motivația, determinarea, seriozitatea, creativitatea și energia ei au avut un impact profund asupra comunității locale”, arată reprezentanţii Team for Youth pe pagina de facebook.

În luna mai, voluntarul francez Hattie, a susținut evenimentul „Hattie pentru comunitatea noastră”, la propunerea asociațiilor Grupul de Acțiune Locală Baia și Young Roma Maramureș. Ea a vorbit despre experiența ei în diferite comunități marginalizate de Romi din oraș (Pirita, Craica și Gară) și despre ceea ce a făcut. A fost un moment de împărtășire și de solidaritate cu comunitatea locală. Acţiunea organizată de GAL Baia Mare a fost un proiect benefic prin care Hattie  a împărtăşit experienţa sa ca model de bună practică pentru tinerii din SDL şi ZUM.

„Hattie este o tânără pariziancă, aflată în Baia Mare pentru al doilea an consecutiv, în calitate de voluntar al asociatiei Team for Youth.  Absolventă de Drept social în Franta, a ales să lucreze cu copiii din Baia Mare. Realizeaza ceea ce îşi propune cu o determinare, seriozitate şi implicare greu de egalat. Este coordonator de voluntari, voluntari care se află pentru prima dată în oraşul nostru, însă ce este de luat aminte este faptul ca Hattie, a considerat ca este corect si de bun augur sa avem o discutie  despre istoria si istoricul comunitatii rome, inainte de a lucra cu copiii de aici” – arată Loredana Mihaly.

„Un an și jumătate a făcut binele să crească în comunitatea noastră. S-a implicat trup și suflet în activitatea cu copiii din cartierele Pirita și Gară. Toți cei mici o iubesc. Bravo, bravoo de la Mădă, cea care ți-a coordonat activitatea. A fost minunat să lucrăm împreună! În plus, un mare mulțumesc de la Mădă, cea care a observat dinafară impactul activității tale. Tu, Hattie, ești o poveste!”, scrie Mădălina Tămaş pe pagina ei de socializare.

Prin acest tip de activităţi, tinerii sunt provocaţi să se implice activ în viaţa comunităţii, iar organizatorii încurajează dezvoltarea competenţelor sociale, dezvoltarea durabilă, precum şi promovarea valorilor comunităţii şi a spiritului civic, respectiv întărirea coeziunii comunităţii.