Sfânta Liturghie arhierească în Parohia Rozavlea – Șesu Mănăstirii

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit, marți, 26 aprilie, în a treia zi a Sfintelor Paști, Sfânta Liturghie la Parohia Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință” din localitatea Rozavlea – Șesu Mănăstirii, Protopopiatul Vișeu, păstorită de părintele Ionuț Florin Vlad.

Ierarhul a avut parte de o primire tradițională, din partea tinerilor îmbrăcați în frumoasele costume populare, cu prapori și icoane, cu pâine și sare alături de mulțime de credincioși, așa cum se obișnuiește în Maramureșul Voievodal.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe Altarul de vară din curtea bisericii de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, între care amintim pe Pr. Mihai Chira, protopopul Vișeului, Protos. Nifon Neamciuc, starețul Mănăstirii Strâmtura, Pr. Vasile Cozma, parohul bisericii din Rozavlea – Centru, Pr. Simion Smicală, paroh în Sîlța, Pr. Anin Coste, paroh în Tășnad și fost paroh al acestei biserici, Pr. Călin Șimon, paroh în Strâmtura – Valea Satului, Pr. Dumitru Iuga, paroh în Săcel, Pr. Bogdan Belea, paroh în Strâmtura, Pr. Nicolae Pintea, paroh în Săliştea de Sus – Buleni, Pr. George Magdău, paroh în Șieu, Pr. Ștefan Ardelean, paroh în Vișeu de Mijloc, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap și Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat.

Răspunsurile la strană au fost date de Grupul vocal „Musica Angelis” dirijați de Gelu Hotea, student la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Apostolul a fost citit de către Arhid. Dumitru Botiș, iar pericopa evanghelică de către Diac. Ioan Onuț Păcurar.

La final, părintele paroh Ionuț Vlad a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul credincioșilor, și în semn de mulțumire, recunoștință și prețuire i-a dăruit o icoană cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.