Pădurea – inima naturii. Expoziție județeană la Grădinița nr. 1 Vișeu de Sus

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 din Vișeu de Sus a organizat marți, 12.04.2022, expoziția ”PĂDUREA – INIMA NATURII”, activitate care face parte din proiectul județean „ÎMPREUNĂ REUȘIM”.

Proiectul, având drept parteneri : Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Primăria Vișeu de Sus, Ocolul Silvic Vișeu, Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus, are ca scop derularea unor activităţi de educaţie ecologică şi protecţia mediului, desfăşurate extracurricular, în vederea extinderii sferei de cunoştinţe a preșcolarilor în acest domeniu.

Activitatea ”Pădurea – inima naturii” a avut în centru o expoziție de lucrări artistico-plastice, selectate pe secțiuni : Secțiunea I – desen; Secțiunea a II–a- pictură; Secțiunea a III-a – colaj; Secțiunea a IV-a – machetă. La expoziție au participat cu materiale 120 de educatoare din localitățile: Baia-Mare, Vișeu de Sus, Remeți, Sighetu Marmației, Coștiui, Petrova, Crasna Vișeului, Leordina, Vișeu de Jos, Moisei, Borșa și Dragomirești.

Pentru a marca acest eveniment, grupele  mici de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1  au pregătit o paradă a costumelor din materiale reciclabile, iar grupele mari au prezentat ”Dansul fluturilor” și cântece de primăvară. Educatoarele și invitații au confecționat aranjamente florale din bucăți de lemn, mușchi de pădure și conuri de brad pictate.

Invitat special a fost domnul Anton Brenner de la Parcul Natural Munții Maramureșului, care a evidențiat importanța protejării mediului natural, prin compararea omului cu copacul. Din partea Inspectoratului Școlar Județean s-au implicat în proiect doamnele inspector Mihaela Vălenaș (inspector pentru învățământul preșcolar) și Ramona Nicoleta Buhai (inspector pentru activități extrașcolare).