Liceul Teoretic „Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus găzduiește Olimpiada Națională de Limba și Literatura Germană Maternă

Liceul Teoretic „Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus are onoarea de a organiza și găzdui Olimpiada Națională de Limba și Literatura Germană Maternă.

Parteneri în acest demers sunt Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Consiliul Judeţean Maramureș, Primăria și Consiliul Local Vișeu de Sus, precum și Forumul Democrat German Vișeu de Sus.

Olimpiada se desfăşoară în perioada 18 – 22 aprilie. La aceasta participă 96 de elevi (clasele VII-XII), din cele 16 județe unde se studiază limba germană ca limbă maternă.

„Pe perioada șederii în orașul nostru, elevii și profesorii vor avea posibilitatea de a descoperi cultura și civilizația locală prin diverse activități oferite de către organizatori.

Este o mare bucurie pentru noi că această competiție se desfășoară anul acesta în orașul nostru, un spațiu al toleranței, al diversității etnice și al multiculturalității” – informează Monica Maria Grad, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Bogdan- Vodă” Vișeu de Sus.