Se aplică de azi, 31 martie! Este obligatoriu pentru toată lumea

Începând de azi, cei care doresc să călătorească în Italia în următoarea perioadă trebuie să respecte un set de măsuri. Având în vedere că Italia renunță azi la starea de urgență, unele măsuri restrictive vor rămâne încă în vigoare pentru a putea evita un nou val al pandemiei.

Așadar, cei care doresc să călătorească în această țară trebuie să știe că certificatul verde rămâne în continuare obligatoriu pentru cei care vor să intre în restaurante, pentru călătoriile cu avionul li pentru vizita la muzee.

Masca de protecție rămâne în vigoare

O altă regulă care va trebui respectată este purtarea măştii de protecție în spațiile închise din Italia.

”Mască de protecție se va purta în continuare în spații închise până la vară, iar pentru încă o lună, până la final de aprilie, certificatul verde este necesar pentru a călători cu mijloacele de transport în comun, cu trenuri, avioane și nave, dar și pentru a mânca în restaurante în interior, în vreme ce pentru a vedea un spectacol de teatru sau un film într-o sală de cinematograf va fi necesar până în luna mai Super Green Pass, supra certificatul celor vaccinați sau vindecați recent de boală”, arăta Rador în urmă cu câteva zile.

De asemenea, persoanele care vor să participe la conferințe, petreceri, evenimente, nunți sau botezuri trebuie să fi efectuat, anterior, toate cele trei doze de vaccin anti-COVID.

Se aplică de astăzi, 31 martie! Este obligatoriu pentru toată lumea. A intrat deja în vigoare.

”La fel, pentru încă o lună doar cetățenii imunizați cu trei doze pot participa la conferințe sau la alte evenimente culturale, la petrecerile de la botezuri și căsătorii și pot dansa în cluburi și discoteci”, mai arată Rador.

Fără certificat verde la hoteluri

Începând din aprilie, orice se va putea caza la hotelurile din Italia, fără a mai avea nevoie de certificatul verde. Același lucru se aplică și pentru intratul în magazine, birouri publice sau bănci.

Veștile bune vin și pentru fanii fotbalului, având în vedere că, tot din aprilie, capacitatea stadioanelor va fi de 100% la fel ca înainte de pandemie.

”De la 1 aprilie nu va mai fi nevoie de niciun fel de permis pentru a sta în hoteluri și în alte structuri de cazare, pentru a intra în magazine, în birourile publice, bănci, în oficiile poștale și în saloanele de coafură, iar capacitatea stadioanelor va fi de sută la sută, la fel cum era înainte de pandemie, cu diferența că se poate urmări un meci de fotbal sau un concert de muzică din tribună numai cu masca semiprofesională și un Green Pass de bază”, mai informează Rador.