Ziua „Discriminare Zero”, marcată în Baia Mare

Ziua „Discriminare Zero” (Zero Discrimination Day) este celebrată în fiecare an în 01 martie la nivelul ONU pentru a promova egalitatea în fața legii. A fost înființată de directorul UNAIDS în anul 2014. Prin ea se dorește să crească conștientizarea cu privire la inegalitățile care împiedică oamenii să ducă o viață plină și productivă și se cere guvernelor să își îndeplinească angajamentele și obligațiile de a pune capăt tuturor formelor de discriminare.

În Baia Mare, Asociaţia GAL Baia Mare împreună cu Şcoala Gimnazială Vasile Alecsandri Baia Mare, au marcat această zi prin  acţiunea cu titlul „Ziua Discriminării Zero”, la care au participat elevi din ciclul gimnazial al şcolii şi prin care copiii sunt informaţi asupra importanţei nediscriminării, a acceptării, a aprecierii diversităţii culturale.

Activitatea s-a desfăşurat sub formă de atelier creativ în cadrul proiectului  „Sprijin pentru funcţionarea GAL Baia Mare”. Această acţiune, va contribui la dezvoltarea stimei de sine, va îmbunătăţi gradul de empatie, spiritul civic, nediscriminatoriu şi de acceptare a tuturor persoanelor diferite din orice punct de vedere. Atelierul creativ este  important pentru copii, deoarece le dezvoltă spiritul de lucru în echipă, empatia şi respectul faţă de cei din jur.

Creaţiile copiilor, desenele, afişele, planşele, au fost expuse în incinta şcolii.