În Colecția Școala Ardeleană de Proză a apărut volumul ????? ?? ??̆??????? ?̦? ?????????. ????????? ?????????̦??? de Marian Ilea

În Colecția Școala Ardeleană de Proză a apărut volumul ????? ?? ??̆??????? ?̦? ?????????. ????????? ?????????̦??? de Marian Ilea. Pe copertă: desen de Ioan Marchiș (2021)

Citind povestirile lui Marian Ilea nu poți să nu te duci cu gândul la relatările unor Elisabeta Rizea sau Aniţa Nandriş-Cudla. Nu poți să nu îți amintești de volume ca ??????????? ????? ??̆???̂?? de Radu Țuculescu.

Cât despre fantasticul lui Marian Ilea, este unul înrudit, aș spune, cu cel din povestirile lui Carson McCulles (și aici mă refer în special la ?????? ??????? ????????), asta ca să depășesc granițele literaturii române. Marian Ilea este un autor complex, un cronicar nu numai al unor vremuri trecute, ci și al prezentului, preocupat de impactul noului asupra unei lumi bine ancorate în tradiții vechi, puternice. Se poate spune că, prin spiritul lor mitteleuropean, povestirile lui Marian Ilea aduc un cu totul alt aer în literatura română contemporană. (Raul Popescu)

Cartea este disponibilă în format tipărit (https://bit.ly/3KymiDR) și în ediție digitală (https://bit.ly/3vRB7Nr).

preluare pagina facebook Editura Scoala Ardeleana