IMPOZIT PE BOGĂŢIE! Românii, loviți de noi taxe și impozite: cei care au mai multe locuințe, mai multe mașini, vor fi suprataxați

Românii, loviți de noi taxe și impozite: cei care au mai multe locuințe, mai multe mașini vor fi suprataxați

În urmă cu un an, au apărut online primele zvonuri legate de o așa numită taxă pe bogăție, o formă de impozit suplimentar pentru românii cu averi mai generoase. Acum, avem și o formă pentru respectiva inițiativă comunicată de ministrul Finanțelor.

Adrian Câciu, din poziția de ministru al Finanțelor a  explicat viziunea lui pentru suprataxarea celor cu mai multe proprietăți imobiliare, mai multe mașini. Conform spuselor ministrului, ”nu este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți”.

De la a treia proprietate, mașină, plătești în plus

Dacă proiectul lui Adrian Câciu se va materializa, se va amplifica impozitarea într-o manieră semnificativă începând cu a treia proprietate sau a treia mașină. Bani strânși în acest fel se vor duce la bugetul local, nu la cel național.

„Nu cred că este normal să ai acelaşi impozit dacă ai mai multe proprietăţi. O maşină la o familie. Ştiţi că în Japonia, de exemplu, nu poţi să-ţi cumperi maşină dacă nu faci dovada că ai locul de parcare. Majoritatea am început să luăm două maşini. Bun, înţeleg şi asta. La a 3-a sau la a 4-a? Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar de aici încolo nu mai eşti egal cu cel care, de exemplu, stă în chirie”, a spus Ministrul Finanțelor într-un interviu acordat pentru Hotnews. ”În zona în care există o, să nu-i spun opulență, dar o preocupare prea intensă pentru a acumula proprietăți, aş vedea o taxare dar taxarea aceea n-aș vedea să se întoarcă la stat, ci către comunitatea locală”, a adăugat oficialul.

În același context și în speranța că va reuși să mai aducă sume generoase la bugetul de stat, Câciu a insistat și pe faptul că Guvernul are în vedere, din nou,  impozitarea bacşişului din domeniul HoReCa. Eliminarea scutirii de impozit pe venit din sectorul IT este, de asemenea, pe listă.