UN WEEKEND DE VIS ÎN COMUNA MOISEI DIN JUDEȚUL MARAMUREȘ

Iarna, mult aşteptata iarnă pe plaiurile maramureșene! Mii de turiști vizitează anual frumusețile Maramureşului și pleacă de aici cu imaginea unor peisaje pe care nu le vor uita niciodată. De asemenea, Maramureșul a fost considerat întotdeauna un colț de rai în care tradițiile românești se păstrează intacte și nu se lasă afectate de trecerea timpului.

Dacă te-ai decis să îți petreci concediul în Maramureş, cu siguranță ai la dispoziție numeroase destinații pe care, poate, ți-ai dorit deja de multă vreme să le vizitezi și nu ai avut ocazia. O zonă liniştită, departe de agitaţia şi aglomeraţia din marile oraşe, care te cucereşte imediat, este comuna Moisei.

„Moiseiul, considerat inima acestui ținut magic, este o comună impresionantă în care valorile românești sunt promovate din plin, iar oamenii sunt întotdeauna veseli, primitori și binevoitori. Motivele pentru care ar trebui să vizitezi comuna Moisei sunt nenumărate, însă noi îți vom prezenta doar câteva dintre ele. Pe restul sperăm că le vei afla singur în următoarea ta vacanță aici”, este unul dintre mesajele primite de la turiştii care şi-au petrecut vacanţa de iarnă în acest ţinut al Maramureşului.

„Pe cei interesaţi pentru plimbări cu sania trasă de cai, un program cu durată de cca o jumătate de zi cu pornire înainte de prânz. Pe durata plimbării există posibilitatea organizării unui picnic în munţi cu bucate tradiționale, horincă pentru încălzire şi bună dispoziţie. Veti avea parte în frumoasa aventură de amintiri de neuitat, dacă optati pentru o astfel de plimbare cu sania trasă de cai si insotită de clinchete. Sania care alunecă usor și tropotele cailor pe drumurile acoperite de zăpadă vă garantează sănătate, o recreere si o relaxare excelentă. Înveliți bine în haine calde, veti fi cuprinși de vraja plaiurilor, în timp ce caii aleargă cu sania pe drumurile nebătătorite ale plaiurilor Moiseiene. Cu ocazia plimbărilor veti avea posibilitatea de a gusta vestita horincă maramureșană de prune / mere, la alegere. Scopul programului este de a te apropia de cai atât tinerii cât şi persoanele vârstnice, să-i atingă, să-i mângăie şi să descopere plăcerea călăritului. Nu în ultimul rând ne dorim să vă oferim posibilitatea de a descoperi tainele relaţiei dintre om şi cal. Cu ocazia turelor organizate participanţii vor vizita munţii din zonă cu căruța sau sania cu 10 locuri şi vor degusta bucatele tradiţionale acompaniate de horincă de casă care va garanta buna dispoziţie. De pe vârful sau creasta munţilor vor putea fi admirate peisaje de o frumuseţe rară presărate de satele din zonă. Pe traseul nostru presărat cu aventuri şi experienţe unice vom avea posiblitatea de a admira locurile mirifice înconjurate de munţi” – un grup minunat, coordonat de d-na Angelica Andrei.