Prima pârtie olimpică din România se află în Borşa, Maramureş

Telegondola și Pârtia Olimpică din Stațiunea Turistică Borșa sunt situate în Complexul Turistic, pe versantul vestic al Munților Rodnei. Pârtia de schi are în dotare instalaţie de zăpadă artificială, iluminare cu nocturnă şi o instalaţie nouă de telegondolă cu o lungime de 2.650 m şi capacitate de 1800 de persoane pe oră. Sunt 54 de gondole cu 8 locuri iar timpul de urcare, cu tot cu oprire la stația intermediară, va fi de 7 minute. Telegondola va deservi două noi pârtii de dificultăți diferite, una roșie, de 3 kilometri lungime, și una albastră, de 4 kilometri.

Pârtia roșie este acoperită în totalitate cu nocturnă și ambele pârtii sunt acoperite cu zăpadă artificială, tunuri fixe. Pentru producerea zăpezii artificiale s-a amenajat un lac de acumulare.

În acest sezon noile facilități dedicate schiorilor vor funcționa la circa 60% din capacitate. O nouă parcare supraetajată a fost amenajată la baza pârtiei din Borșa.

Amplasamentul ales pentru pârtie este același pe care în urmă cu peste 70 de ani s-a desfășurat prima competiție internațională de schi din Borșa.

?????? ?????????

  • Urcare – 25 LEI
  • Urcare + Coborâre – 35 LEI
  • Abonament/zi – 100 LEI

Foto: Anca Sava, Andreea Mihali (Centrul de Informare Turistică)