Un vis devenit realitate: În Borșa se inaugurează pârtia olimpică și telegondola!

Ziua de luni, 20 decembrie, va rămâne, cu siguranță, în istoria orașului Borșa. Asta după ce autoritățile au anunțat oficial faptul că va avea loc inaugurarea telegondolei și a pârtiei olimpice din stațiunea turistică maramureșeană.

Pârtia olimpică din Borșa, viitoarea atracție turistică din județul Maramureș, este aproape de a fi funcțională. Se fac pregătiri acum pentru debutul sezonului de schi. Pentru că vremea a ținut cu autoritățile, s-au pornit și tunurile de zăpadă. Pârtia e dotată cu echipamente şi instalaţii moderne, începând de la iluminat nocturn, instalaţii pentru înzăpezirea pârtiei şi o telegondolă de mare capacitate, cu care pot fi transportate pe munte până la 1.800 de persoane pe oră.

Evenimentul de inaugurare se va desfăşura de la ora 15.00 până la ora 22.00, iar în cele 7 ore, participanții se vor putea bucura de artificii, show de lasere, show DJ live și de o coborâre pe pârtie cu torțe. „Organizarea unei Olimpiade de iarnă în Munții Rodnei este un vis tot mai aproape de împlinire. Luni, 20 decembrie 2021, inaugurăm telegondola și Pârtia Olimpică de la Borșa, un pas în plus pentru îndeplinirea acestei dorințe vechi de zeci de ani. Voi tăia simbolic panglica acestei investiții cu gândul la toți borșenii care au făcut posibil acest lucru și sunt mulți. Este vorba despre cei care au crezut în mine (…), convinși că „vom continua împreună pe drumul cel bun”. Nu-mi mai amintesc zecile de drumuri făcute la București și nici lăzile de documente pe care le-am dus de fiecare dacă. Îmi amintesc însă și îmi voi aminti toată viața încrederea din ochii borșenilor cu care mă întâlneam înainte să plec. Din respect pentru ei nu am renunțat, deși au fost momente în care credeam că nu se mai poate face nimic! N-am putut să le înșel încrederea, deși au fost numeroși cei care așteptau să cad. Borșeanul cade de trei ori și de ridică de patru, se îndoaie precum bradul, dar nu se rupe! Vă aștept luni, 20 decembrie 2021, să ne bucurăm împreună de un moment care va rămâne în istoria orașului și pe care îl vom povesti nepoților: inaugurarea telegondolei și a Pârtiei Olimpice de la Borșa!”, arată Sorin Ion Timiș, primarul oraşului Borșa.

Ar mai fi de spus și faptul că, începând de zilele trecute, turiștii care vor veni în Borșa vor avea surpriza de a vedea că este funcțional iluminatul public în Pasul Prislop. „Peste 50 de ani de promisiuni și așteptare au luat sfârșit azi. În Pasul Prislop s-a aprins iluminatul public îndeplinind astfel o dorință a borșenilor veche din 1913 de pe vremea când se construia linia ferată. A fost aleasă soluția clasică de iluminat aerian pe stâlpi din cauza condițiilor geografice specifice zonei. În cazul unei avarii se poate interveni chiar dacă stratul de zăpadă este consistent”, mai arată primarul Borșei.