Borșa, capitala mass-mediei maramureșene pentru trei zile

În perioada 1 – 3 octombrie, în Borșa s-a desfășurat „Gala Presei Maramureșene”. Mai exact, jurnaliști din cadrul entităților media din județ s-au reunit și au discutat problemele cu care se confruntă în munca de zi cu zi.

La eveniment au participat și primarul Borșei, Ion Sorin Timiș, reprezentanți ai primăriilor din Moisei și Vișeu de Jos, precum și ai Consiliului Județean Maramureș.

Totodată, s-a pus la cale înființarea Asociației Jurnaliștilor din Maramureș, o asociație atât de necesară în aceste vremuri tulburi.

„Pe 5 – 6 noiembrie vom pune bazele Asociației Jurnaliștilor din Maramureș. Au fost trei zile de discuții și dezbateri la Borșa. Eu sunt mulțumit de ceea ce am convenit împreună și cred că trebuia să punem demult bazele acestei asociații” – a declarat Tiberiu Mihali (Nord TV), organizatorul Gala Presei Maramureșene.

Jurnaliștii prezenți au avut ocazia să viziteze telegondola și Pârtia Olimpică din Borșa, să admire peisajele minunate, dar și să mânânce un balmoș bun la stână.

La final au fost acordate și premii, acestea fiind în memoria oamenilor de televiziune Octavian Butuza și Claudiu Florescu, ambii trecuți la cele veșnice mult prea devreme. Astfel:

  • Ioan Romeo Roșiianu a primit premiul „Octavian Butuza”, în semn de apreciere și recunoștință a întregii activități dedicate jurnalismului;
  • Cătalin Vischi – premiul „Claudiu Florescu”, în semn de apreciere și recunoștință a întregii activități dedicate jurnalismului;
  • Simona Vasiac – Diplomă de apreciere pentru cutezanța, determinarea și debutul în presă, onorarea și valorizarea principiilor și a eticii jurnalistice;
  • Marian Ilea – Diploma de Excelență și Marele Premiu al Galei Presei Maramureșene, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția adusă de-a lungul anilor în spațiul jurnalistic maramureșean, cu reportaje despre realitățile, aspirațiile și frământările sociale, având calitatea de senior editor.

Prezentă la eveniment a fost și Ioana Butuza, fiica regretatului Octavian Butuza, care a prezentat două cărți, una de poezie și una din publicistica tatălui ei. Apoi, a fost oferit câte un exemplar tuturor participanților la reuniune.

L.C.H.