Încă o localitate din România impune restricții din cauza numărului mare de cazuri de Covid

Autoritățile au impus restricții în comuna Feleacu din județul Cluj din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID 19. Este a doua localitate în care se iau măsuri antipandemice în ultima săptămână.

Potrivit autorităților clujene, în comuna Feleacu incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori.

Rata este 3,37, iar autoritățile au dispus mai multe măsuri, începând de joi și până pe 9 septembrie.

Organizarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, desfășurarea de festivaluri, activități recreative și sportive sunt interzise. De asemenea, sunt închise barurile, restaurantele, discotecile și cazinourile și nu pot fi organizate evenimente private.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis, săptămâna trecută, să impună o serie de restricţii și în comuna Mărgău, după ce rata incidenţei COVID-19 a depășit 12 la mia de locuitori.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost 1.443 de cazuri noi de COVID-19, din 42.847 de teste efectuate. Rata de pozitivare a testelor este de 3,36%. Alte 21 de decese au fost raportate de autorități, iar la ATI sunt 293 de pacienți.

Sursa: digi24.ro