Inaugurarea Domeniului Izvorul Dragoș din Moisei – mica Elveție a Maramureșului

La Moisei, în Maramureș, a fost inaugurat Domeniul Izvorul Dragoș, un loc desprins din povești, care te va cuceri cu peisajul de vis.

Hotelul de 5 stele se află într-un colț de rai, fiind înconjurat de pădure, ceea ce oferă vizitatorilor liniște si relaxare deplină.

La inaugurarea hotelului nu au lipsit invitații speciali, care au fost cu adevărat recunoscători pentru ceea ce a făcut familia Ivașcu pentru Maramureșul istoric.

Ioan Tomoioagă, viceprimarul Moiseiului, a declarat pentru Maramureș TV și Maramureș FM: „În fața unei asemenea investiții, aproape rămâi fără cuvinte. Felicitări domnului Ivașcu. Ați realizat ceva deosebit. Felicitări familiei, felicitari arhitecților, felicitari designerilor, felicitari tuturor celor ce au fost implicați, echipelor de constructori…extraordinar. Ați pus Moiseiul pe un loc fruntaș, iar un hotel de asemenea anvergură va aduce sută la sută un plus de valoare Moiseiului, prin locurile de muncă pe care le creați aici, prin turiștii care vor veni aici. Toată lumea va fi mulțumită și va vorbi frumos de Moisei.

Ciprian Hojda – consilier de stat Cancelarie Prim Ministru, a avut și el de spus câteva cuvinte în legătură cu această investiție: „Azi e un moment de mândrie, zic eu, pentru fiecare Moiseian și pentru fiecare maramureșean. Nu in fiecare zi se întamplă să participi la inaugurarea unei asemenea investiții și ar trebui să ne mandrim pentru că avem printre noi așa investitori. Sunt antreprenori fără de care economia nu ar funcționa și fără de care noi nu am putea să ne dezvoltăm. Și aș vrea să văd că și autoritățile locale se implică mai mult în tot ce inseamnă dezvoltarea economică a localității și să asigure un cadru coerent si propice pentru dezvoltare. Să investească mai mult în infrastructură și să se asigure că investitorii pot să vină și să dezvolte mult localitatea. Felicitări, și sa fie plin în fiecare zi!”

Îndragitul cântăreț, Aurel Tămaș, înainte de a încânta invitații cu muzica lui, a spus: „Astăzi, în zona Dacilor Liberi și nemuritori, să fim alături de un român cu familia lui, care, a luat in piept ceea ce inseamna a arata ca nu suntem aici de 2000 de ani, că de fapt avem atatea lucruri frumoase de arătat lumii și, de ce nu, nouă, personal, încât, când se întamplă într-o zonă să vezi oameni care au pus suflet, sigur te bucuri și te gândești că încă 2000 de ani de azi înainte, nația asta va merge înainte. Suntem bucuroși că facem parte din brigada lui de prieteni, de amici, și în același timp suntem bucuroși că vedem aici, cum vedem și în alte părți, lucruri frumoase, lucruri minunate. Sigur că, mulți își pun întrebarea că oare cine o să vina pe aici. Vă zic eu ca o să vină mulți oameni care încet, încet, devin sofisticați. Trebuie să întelegem că lumea merge înainte. A avea o asemenea oază de calitate si bun simț, aici, într-o zonă frumoasă a țării, într-o zonă plină de tradiție și creștinism, e un lucru de apreciat. Cred că, cum se spunea înainte, au de câștigat cei de aici, din zonă, are de câștigat Maramureșul și mai ales turismul din Romania.

La eveniment a fost prezent si Gabriel Leş – fost ministru al Apărării: „Mă bucur mult să fiu azi împreuna cu dvs. la un eveniment pe care l-aș dori replicat în fiecare săptămână. De ce zic acest lucru? Pentru că este o investiție românească. Mă bucur foarte mult pentru toate investițiile străine care se fac in țară, dar sunt cu adevărat bucuros atunci cand văd români care vin și investesc în România. O astfel de investiție pe care a facut-o prietenul meu, familia Ivașcu mai exact, este o investiție care pâna la urma denotă o legare de aceste locuri, de acest spațiu, de acești oameni, pentru că este o investiție care nu se va amortiza mâine/poimâine, deci nu este o dorință de a se îmbogăți de azi pe maine, ci este cu adevarat o legătură care se dorește a fi una strânsă. De altfel, Maramureșul cred că este zona cu cel mai mare potențial turistic, oarecum greu de egalat în țară, dar ceea ce face totusi, dincolo de resursele naturale pe care le are Maramureșul, pe care le vedem astăzi aici, într-o zona extrem de frumoasa si extrem de plăcută, ce are Maramureșul deosebit sunt oamenii. Aici sunt oameni cinstiți, oameni corecți, cultura, tradițiile pe care le păstrează într-un mod atât de frumos, credința în Dumnezeu, acestea sunt lucrurile care fac Maramureșul deosebit, de aceea nu pot decât să-l felicit pe Florin pentru ceea ce a făcut aici și pentru faptul că s-a legat de acest loc și de acești oameni pentru o perioadă mai lungă de timp.

Avram Gal – vicepreşedinte ALDE România: „Demult mi-am dorit ca românii care locuiesc în afara granițelor țării să vină să investească în Romania. Florin, chiar dacă in această perioadă a fost pandemie și toata lumea a încercat să stopeze investițiile, Florin a avut curaj nu o data, ci de două ori. Curajul de a pleca din țară să realizeze ceva și curajul de a se întoarce în România să investească, în țara de unde a plecat. A venit ca un Maramureșean mândru de România și de plaiurile locale. Eu imi doresc ca toți românii care sunt plecați din țară să ia exemplu de la Florin. Să știți că nicăieri nu este mai bine ca acasă. Vă felicit, familia Ivașcu, pentru tot ceea ce ați făcut pentru Maramureș și pentru România. Eu am umblat foarte mult în străinatate, și vă zic sincer că pot să spun ca e unul dintre primele 10 cele mai frumoase locuri din lume. Ca și amplasament, ca și bun gust, ca și experiența oamenilor care lucrează aici. Vă felicit și astept ca toți românii să vină să viziteze plaiurile românești, locurile minunate din România, și să lăsam banii în Romania, chiar dacă sunt mulți sau puțini, sunt ai noștri, ai românilor, și merită să vedeți ce frumoasă-i România.

Și Petre Şuşca, preşedintele Asociaţiei Maramureşenilor din Cluj Napoca și fost manager la Spitalul Județean din Cluj ne-a încântat cu câteva cuvinte legate de inaugurarea acestei locații superbe: : „Ca fiu al Maramureșului, ca Președinte al Asociației Maramureșenilor din Cluj-Napoca, pot să vă spun ca sunt încă o dată mândru că m-am născut pe aceste tărâmuri. Îi invit pe toți cei care au fost in Europa de Vest, în Elveția, în Italia, în Franța, să viziteze Maramureșul istoric, îi invit să viziteze acest minunat hotel și complex, care se numește Domeniul Izvorul Dragoș, pentru că aici este turismul la superlativ. Aici vor întâlni ceea ce nu au întâlnit în România. Este o locație care îți oferă maximul. Este o locație care îți oferă o priveliște extraordinară, care îți oferă condiții hoteliere pe care eu, personal, în Romania, nu le-am mai întalnit. Îi felicit pe cei care au îndrăznit să investească enorm de mulți bani în Maramureșul istoric, aici, la Moisei. Sunt puțini români care și-au investit banii în turism, în condițiile în care, din pacate, infrastructura lasă în continuare de dorit.„.

Întrebat de un reporter ce poate oferi din punct de vedere al sănătății acest loc unui om, acesta a răspuns: „Din punct de vedere al sănătății, ce poate să-ți ofere mai mult decât o locație unde în jurul ei este numai oxigen? Este numai padure. Îți oferă sănătate. Și cred că aici, în Maramureș, la Borșa, mai există un spital de recuperare, și îi invit pe toți cei care sunt factor de decizie în Maramureș, să-și îndrepte atenția spre acest spital. Este mare păcat că nu este adus la potențialul adevărat pe care ar putea să-l aibă acest spital, precum și hotelurile care erau cândva niște hoteluri de 3 stele, în Complexul Turistic Borșa, dar care ofereau mult mai mult decat oferă astăzi, adică nimic.

La evenimentul de inaugurare, invitații au fost încântați cu preparate culinare de excepție, dovedind că Domeniul Izvorul Dragoș va fi cu siguranță renumit mai ales pentru specialitățile din bucătărie.

Cristian-Razvan Bere, în vârstă de 33 de ani, dintre care 14 ani petrecuți în domeniul gastronomiei, este bucătarul care va uimi fiecare invitat prin maiestria sa. Acesta are o experiență profesionala vastă, lucrând în trecut în mai multe restaurante de top din diferite colțuri ale Europei, precum Italia, Corisca și Belgia. : „Am început sa gătesc de la o vârstă fragedă. Fiind în vacanța de vară, părinții mei munceau, iar eu eram la bunici deoarece nu aveam cu cine sa rămân acasa, găteam cu bunica în fiecare zi, așa am dezvoltat o pasiune pentru a găti. Am făcut școala de bucătari la o vârstă fragedă (16ani), după care am început să lucrez la restaurant. Primul meu restaurant a fost Oca Bianca din Iulius Mall, Cluj Napoca. La vârsta de 20 de ani am plecat în Italia, unde am lucrat la un hotel de 4 stele ca bucătar secund. După 3 ani petrecuți în Italia, printr-o recomandare a bucătarului, am ajuns în Corsica, la un restaurant cotat Michelin. Am început de jos… salate și deserturi, dar având în vedere împlicarea, devotamentul, pasiunea și dăruirea, am urcat în ierarhie în primele 6 luni. Am fost chef la linia calda când am primit prima Stea Michelin la restaurant. Stelele sunt primite datorită curățeniei în restaurant, mâncării, gustului, imaginației, servirii, atenției personalului și nu în ultimul rand, meniul diversificat. Din păcate, noi, în România, nu avem Le Guide Michelin, deoarece nu avem 7 produse românești recunoscute în Europa. În România avem Gault & Milau și urmăresc să aduc restaurantul FairyTale din incinta Hotelului Ivașcu în cartea respectivă. Preparatele din meniul restaurantului sunt internaționale, asa că putem mulțumi orice gurmand care ne trece pragul. Am adăugat câte un preparat din fiecare locație unde am avut onoarea să lucrez alături de chefi extraordinari. Ne axăm pe vită și fructe de mare. Am o experiență de 13 ani în restaurantele din Europa precum, Italia, Corsica și Belgia, unde am avut onoarea să muncesc cu bucătari extrem de buni de la care am învățat ceea ce fac astăzi aici. Meniul nostru se schimbă la fiecare 4 luni, diversificăm și lucrăm cu ce ne oferă sezonul, ca preparatele să fie de cea mai buna calitate, la fel ca restaurantul, unde, datorită familiei Ivașcu, am onoarea de a găti preparate din bucătăria internațională, care sunt apreciate de fiecare om care ne trece pragul. Restaurantul este impecabil și oferă momente de răsfăț alături de cei dragi și ne focusăm pe mâncarea modernă. Dorim să facem o schimbare în zona Maramureșului, ca lumea să vadă ce înseamnă fine dining de calitate. Oferim cele mai bune produse și preparate, iar devotamentul nostru este la fel de mare ca și calitatea pe care o oferim. Deviza noastră este calitatea, nu cantitatea și oferim zâmbete tuturor clienților ce ne trec pragul.

Nu este prima dată cand familia Ivașcu investește în Maramureș, ei oferind un plus de culoare Moiseiului și prin înființarea unei pensiuni numită „Capra Neagră”, care a atras o mulțime de turiști, rămași uimiți de primirea călduroasă si preparatele culinare speciale.