Revin furtunile! Specialiștii anunță faptul că iarăși vom avea instabilitate atmosferică, în Maramureș! Din 7 august, va fi iar cald!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de specialitate care va fi valabilă și în Maramureș.

Mai exact, vor reveni furtunile în regiunea noastră! Acestea vor fi însoțite de cantități de apă însemnate local și fenomene electrice.

Intervalul de valabilitate este 5 august, ora 12:00 – 7 august, ora 10:00. Fenomenele vizate de avertizare sunt cele specifice instabilității atmosferice accentuate.

În intervalul menționat, începând dinspre sud-vest, instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp. În dimineața zilei de joi, 5 august, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat faptul că va actualiza acest mesaj.

În Maramureș, ziua de 5 august va veni cu cer de la variabil la mai mult noros și maxime de la 22 la 27-29 grade. Apoi către seară va crește gradul de instabilitate atmosferică și vom avea parte de averse însoțite de fenomene electrice și cantități de apă local însemnate cantitativ. Minimele vor fi de la 9-13 la 19 grade. Episoadele de ploaie vor ține până în 6 august, la orele după-amiezii către seară. Cerul va fi de la variabil la mai mult noros, iar apoi se va curăța de nori. Maximele vor fi de la 13-19 la 22 grade, iar minimele de la 9-13 la 19 grade. Ziua de 7 august vine cu vreme frumoasă și normală din punct de vedere termic, cer de la variabil la mai mult senin, maxime de la 19-22 la 27 grade și minime de la 9-13 la 19 grade.

Sursa: directmm.ro