METEO: Vremea se va răci în Maramureș, după care va urma o încalzire. Vezi estimările pe 2 săptămâni

Vreme plăcută în Maramureș în intervalul următor. Vom avea deci valori termice normale spre deosebire de canicula din zilele trecute.

Totuși imediat după jumătatea săptămânii vom avea o scădere sub normalul termic și vom avea parte de ploi, pe alocuri chiar însemnate cantitativ.

Temperatura aerului va avea valori mai ponderate decât în săptămânile anterioare, cu maxime în medie de la 27-29 la 31 de grade, iar în zilele de 5 și 6 august, vremea va fi local chiar răcoroasă, cu maxime de la 19-22 la 25 de grade în orele după-amiezii. În această perioadă minimele nocturne, în marea lor majoritate, vor fi de la 7 la 9-13 grade.

O încălzire a vremii este estimată începând cu ziua de 7 august, atunci când vor fi se va ajunge treptat la valori de la 27-29 la 31 grade în vestul regiunii, urmând ca până la finalul celor două săptămâni de prognoză să se înregistreze temperaturi în jurul celor climatologic specifice, cu maxime de la 27-29 la 31 grade și minime de la 7 la 9-13 grade, respectiv de la 9-13 la 19 grade, în funcție de care parte a regiunii vorbim ca și valori termice. Asta indică momentan modelele meteorologice actuale existente.

În zilele de 5 şi 6 august ploile vor fi frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ, iar în restul perioadei de referinţă se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare în 2 august şi abia după 9 august când va fi vreme frumoasă, deci posibil din 10 august, conform modelelor meteo actuale existente.

Sursa: directmm.ro