Primele proiecții din cadrul festivalului de animație ABIFF 2021 vor rula la CINEMA BORȘA

În 10 și 11 iulie, ora 12:00, sunteți așteptați la primele proiecții din cadrul festivalului de animație ABIFF 2021. În cadrul festivalului vor rula peste 400 de filme de animație de scurt metraj, realizate in peste 40 de țări. Borșa este în premieră partener la un astfel de festival, alături de peste 30 de orașe din toată România.

Festivalul Internațional de Film de Animație – ABIFF, organizat de ABI Fundație, aflat la prima sa ediție, lansează în perioada 9-11 iulie în București și în alte peste 30 orașe din țară un adevărat maraton al filmelor de animație, care va continua pe tot parcursul verii.

”ABIFF pornește de la nevoia de cunoaștere a artei filmului de animație, ca instrument de exprimare a diversității culturale, în primul rând europene, și își dorește să devină un veritabil caleidoscop, care integrează autorii români în spațiul creației internaționale și conectează publicul nostru la aceasta. Pe tot parcursul verii, în spații de proiecție din întreaga țară, cei mici au șansa să descopere vastitatea fascinantă a lumii desenului animat, iar cei mari să-și redescopere copilul din sine”, a precizat Valentin Urziceanu, Președintele ABI Fundație.

La Borșa, proiecțiile se vor derula la Centrul Cultural, în cadrul căruia funcționează CINEMA 3D BORȘA. Centrul Cultural, de curând renovat, dispune de toate condițiile pentru buna desfășurare a proiecțiilor din cadrul festivalului.

Abiff.ro