O nouă clasă de operații chirurgicale artroscopice la Spitalul Județean Baia Mare

Doi medici specialiști în chirurgia artroscopică, dr. Răzvan Marian Melinte, medic primar Ortopedie-Traumatologie, doctor în medicină, și dr. Dan Zolog Șchiopea, medic specialist Ortopedie-Traumatologie de la centrul universitar din Târgu Mureș, au realizat, recent, la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, o intervenție chirurgicală complexă de reconstrucție de ligament încrucișat anterior a genunchiului.

Cei doi medici invitați au beneficiat de implicarea a doi dintre cei mai tineri medici specialiști din cadrul secției Ortopedie-Traumatologie, dr. Norbert Friedl și dr. Radu Harlișca, care împreună cu dr. Rareș Moșuț, medic specialist, au deprins noile tehnici în domeniu. Conducerea spitalului s-a îngrijit de achiziționarea truselor și materialelor necesare acestor noi intervenții complexe cu scopul de a îmbunătăți oferta de servicii medicale oferite în cadrul secției Ortopedie-Traumatologie.

Dr. Andrei Prie, șeful secției Ortopedie-Traumatologie, a declarat că se intenționează achiziția, în viitorul apropiat, prin programul Național de Endoprotezare, de proteze totale de genunchi și chiar de umăr.

Conducerea spitalului mulțumește pe această cale medicilor de la Târgu Mureș pentru implicarea și disponibilitatea de a institui noii tehnici operatorii în unitatea maramureșeană.

Sursa: directmm.ro