3 elevi maramureșeni au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, înainte de contestații.

Elevii maramureșeni ne-au dovedit că școala online nu a fost un impediment în pregătirea acestora, iar 3 dintre aceștia ne-au surprins plăcut cu media 10 la examenul de Bacalaureat.

Sonia Surduc, absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Baia Mare a declarat pentru Maramureș FM: „Pentru mine examenul maturității a reprezentat obiectivul principal în aceste luni. M-am pregătit intens, am depus mult efort, multă trudă, dar a meritat, în final. Am știut mereu că pentru a reuși trebuie să muncești, iar datorită consecvenței și ambiției, munca mea a dat roade. Acordam învățatului câteva ore bune, dar nu exageram, deoarece am știut să-mi gestionez materia și totul a devenit ușor. Pe viitor, îmi doresc să urmez o facultate la Cluj, scopul meu fiind de a lucra cu oamenii, de a empatiza nevoile și problemele lor și totodată de a găsi un mod de rezolvare a acestora. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit în tot acest timp, părinților, profesorilor dedicați și doamnei diriginte, Nan Lavinia. Totul a fost dificil, dar am reușit.

Alexandru Roșu este absolvent al Colegiului Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, și a declarat pentru salutsighet.ro: „Nu am alocat timp special pentru pregătirea acestui examen, doar la proba de limba română, unde am învățat pentru subiectul al treilea înainte de simulare și Bacalaureat. La matematică și chimie eram pregătit din anii trecuți. Niciuna dintre probe nu mi s-a părut dificilă. Unde aș fi putut pierde, însă, puncte? La română, unde există prostul obicei de a scădea puncte pentru aspectul scrisului ori organizarea în pagină, ceea ce mi se pare o prostie fără margini. Cheia succesului, pentru mine, a însemnat să-mi pregătesc foarte bine materia pentru toate cele trei probe de examen. M-a ajutat și perioada în care s-a predat on-line. Pandemia a creat suficient timp pe care să îl am pentru mine și a scurtat din timpul inutil petrecut la școală. Orice eveniment care are ca rezultat înstrăinarea de școală, e benefic. Pe mine, unul, pandemia m-a ajutat. În viitoarul foarte apropiat, vreau doar să trec de examenul de admitere la Medicină. Deocamdată, acesta este planul cel mai important.

Giuroiu Tudor, absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, ne-a transmis urmatorul mesaj: „M-am pregătit pentru examenul de bacalaureat, practic, în toţi cei patru ani de liceu, pregătirea presupunând o acumulare a cunoştinţelor în timp prin muncă susţinută, intensificată în preajma examenului. La matematică m-am priceput dintotdeauna, la limba română am urmărit exact instrucțiunile necesare pregătirii optime, iar la informatică am muncit din greu, rezolvând toate subiectele propuse posibile. În egală măsură au contribuit la obţinerea rezultatelor mele îndrumările şi sprijinul acordate de domnul profesor de matematica Gheorghe Boroica, doamnele profesor de informatică Alina Pintescu şi Violeta Kalmar şi dl profesor de limba română Adrian Sabău. De asemenea, prietenii mei și-au adus aportul prin faptul că alături de ei m-am eliberat de stresul specific din preajma examenelor. Pot spune că timpul liber petrecut alături de ei a fost la fel de important ca sesiunile de studiu. Mărturisesc că mi-am propus acest rezultat la examenul de bacalaureat, am făcut tot ce ţine de mine să-l ating, iar după ce am văzut subiectele, apoi baremele, nota maximă a devenit aproape o certitudine. Mi-am propus să-mi continui studiile la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, dar voi susține examen de admitere şi la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj Napoca.

Îi felicităm pentru reușita lor și le dorim tuturor absolvenților mult succes pe viitor!

Giuliano Ieremiaș.