Maramureșeanca Ioana Alexandra Gherghel a obținut Marele Trofeu al secțiunii Muzică populară la Concursul Național “Glasul Valahiei”

Zilele trecute, în Târgoviște s-a desfășurat prima ediție a Festivalului Național “Glasul Valahiei”. La competiție a participat și maramureșeanca Ioana Alexandra Gherghel, care nu s-a întors acasă cu mâna goală, ci cu Marele Trofeu al secțiunii Muzică poplară. Ea a reușit să obțină media 10.

„Cuvintele sunt de prisos în încercarea de a exprima cumulul de sentimente care m-au încercat în timpul concursul și în așteptarea deciziei juriului. Răbdarea și încrederea că lucrurile vor întra pe făgașul cel bun sunt deprinderi care încep să apară odată cu vârsta și experiența. După un drum de 12 ore cu peripeții am ajuns la Târgoviște, la concursul „Glasul Valahiei”, de unde ma întorc acasă cu Marele Trofeu al categoriei de Muzică populară. Aduc mulțumiri juriului pentru încrederea de a-mi înmâna acest premiu. Felicitări tuturor concurenților!

În spatele acestei reușite stau ore de studiu care acum se prezintă roditoare, începem să ne îndreptăm spre normalitate. În spatele reușitei mele stau oamenii care au crezut mereu în mine, care indiferent de situație sau de rezultat mi-au fost alături. În primul rând părinții mei, cei care mi-au dat aripi și m-au învățat să zbor, fără voi nu eram cea de azi.

Apoi, am avut alături de mine un OM, care a fost prezent, dezinteresat, care în afară de eterna mea recunoștință nu a beneficiat de nimic altceva. Domnule Barbos Andrei, ați fost pentru mine ca un izvor de apă rece în mijlocul deșertului, scăparea de care aveam nevoie. Pe lângă muzică, m-ați învățat cum să nu-mi pierd speranța, să aștept căci vremea mea va veni. Nu există cuvinte prin care să vă pot mulțumi îndeajuns, acest trofeu este pentru dumneavoastră, dovada că munca și determinarea sunt mai presus decât orice. Se spune ca muzica nu poate exista fără sentiment și trăire, acest lucru se adeverește de fiecare dată când sunt le scenă, în fața publicului și a juriului. „Veni, vidi, vici” – „Am venit, am văzut, am învins” – a scris Ioana Alexandra Gherghel pe pagina sa de facebook.

Am contactat-o pe tânăra maramureșeancă și am rugat-o să ne mai spună câteva cuvinte despre ea. Astfel, am aflat că este elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare. Cântă de mică, iar talentul se trage din familie. De-a lungul timpului a mai câștigat diverse premii, cum ar fi: locul I la Talent Show-ul organizat de Interact – faza națională, premiul special la concursul „România – cultură, turism, tradiție” ș.a.

Noi o felicităm și îi urăm mult succes în continuare!

Sursa: directmm.ro