Vremea se va menține răcoroasă la începutul lunii iunie. Vestea bună este că vine apoi o meritată încălzire. Vezi estimările pe două săptămâni

Cum se încheie mai așa va începe și iunie, în Maramureș. Astfel, vom avea parte la începutul lunii de vreme mai răcoroasă decât ar fi normal pentru această perioadă.

Mai exact vom vorbi despre o încălzire abia din a doua jumătate a săptămânii în curs, însă și această încălzire va aduce, de fapt, valori termice normale pentru data din calendar.

Vremea va fi răcoroasă, chiar rece în cursul nopților și al dimineților în primele 4 zile ale intervalului de prognoză, când vor fi valori termice medii de la 9-13 la 19 grade pentru temperaturile maxime și de la 7 la 9-13 grade pentru cele minime, conform estimărilor.

Apoi, temperatura aerului va crește de la o zi la alta, iar în intervalul 5 – 13 iunie vremea va deveni apropiată de normal sub aspect termic, iar maximele diurne vor fi de la 19-22 la 25 de grade. În același interval, în cursul nopților, se vor înregistra aproximativ de la 7 la 9-13 grade, conform estimărilor făcute de specialiști.

În ceea ce privește probabilitatea pentru ploi mai însemnate cantitativ și pe arii mai extinse, aceasta va fi mai mare pe 31 mai și, din nou, în intervalul din 7 până în 9-13 iunie. Însă ploi slabe, pe arii mai restrânse, se vor semnala și între 4 și 7 iunie, conform modelelor meteo actuale.