Noi pași de dezvoltare într-o comună importantă din Maramureș! Se extinde rețeaua de energie electrică! Zonele incluse în intravilan

Comuna Bârsana are extrem de multe de oferit turiștilor care îi calcă pragul. Evident, cel mai important obiectiv este Mănăstirea Bârsana, recunoscută la nivel internațional.

Însă, ceea ce știu, poate, mai puțini oamenii, este faptul că aici locuiesc oameni extraordinari, care duc ospitaltatea maramureșeană la un alt nivel. Iar pentru asta este nevoie de condiții.

„Asigurarea serviciilor de utilitate publică sunt o condiție esențială pentru dezvoltarea durabilă a unei zone. Pentru că începând cu anul 2018 Comuna Bârsana este atestată ca Stațiune Turistică de Interes Local, necesarul de intreprinderi și spații de cazare trebuie suplimentat.

În acest sens, am inclus noi suprafețe de teren în intravilanul comunei Bârsana, unde nu existau construcții, prin Noul Plan Urbanistic General al comunei, pentru cuprinderea în aceste zone a tuturor serviciilor de utilitate publică. Zonele cuprind terenurile limitrofe Drumului Județean 185 (Spre Văleni – Cornul Gruiețelor – Șesu Custurii – Valea Vălenilor) și Drumul Județan 186 (Spre Nănești – Gura Brezăii – Sub Piatră).

Până în prezent, s-a realizat rețeaua de alimentare cu apă, iar acum s-a semnat Procesul Verbal de recepție pentru Extinderea de rețea electrică de distribuție publică în zonele menționate mai sus; spre Nănești și spre Văleni însumând 1800 de metri. Era imperios extinderea rețelei electrice în aceste zone, deoarece aici au existat construcții noi care nu erau racordate la energie electrică”, a arătat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Primarul din Bârsana a explicat faptul că el cunoaște zonele în care nu există electricitate, o parte s-au realizat în primul mandat, restul sunt programate în cel mai scurt timp posibil.

„Zonele programare pentru modernizare și extindere în acest an sunt Susani și Pietriș. În acest moment, depindem de înlocuirea firelor existente pentru a avea o putere mai mare și locuitorii din aceste zone sa beneficieze de electricitate la cele mai bune standarde. Pentru completarea listei de priorități în ceea ce privește utilitățile publice, derulăm toate demersurile necesare pentru proiectele de Rețea de canalizare menajeră și stație de epurare, precum și Înființare inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Bârsana”, a completat Teodor Ștefanca.

Sursa: directmm.ro