Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației, 40 de ani de la deschidere

În aceste zile, Muzeul Maramureșean din Sighetu Marmației este în sărbătoare. Mai exact, se împlinesc 40 de ani de la deschidere.

Pentru a marca acest eveniment, în perioada 23 – 30 mai se desfășoară o serie de evenimente.

„Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației împlinește anul acesta 40 de ani de când și-a deschis larg porțile pentru iubitorii de tradiție, de frumos, de autentic. Cel care a crezut în acest proiect și în potențialul acestui loc de a deveni un adevărat reper în domeniul conservării și valorificării patrimoniului cultural românesc a fost Mihai Dăncuș, renumit muzeograf, etnograf, etnolog, profesor și cercetător, dar mai întâi de toate un mare iubitor al Maramureșului. În semn de prețuire și recunoștință pentru patrimoniul lăsat în urmă, Muzeul satului îi va purta numele și se va numi Muzeul Satului Maramureșean “Mihai Dăncuș”.

Au răspuns invitației noastre distinse personalități ale culturii și muzeologiei românești, Înalte fețe bisericești, toți cei care de-alungul timpului au urmărit și apreciat activitatea personalității Profesorului Mihai Dăncuș.

Astfel, pe parcursul celor 8 zile vor avea loc mai multe vernisaje și expoziții ”In memoriam Mihai Dăncuș!”, va fi sfințită o Troiță închinată memoriei distinsului Profesor, dar și spectacole, diferite ateliere, o seară de poezie, lansare de carte, dansuri și jocuri tradiționale, un extraordinar concert de muzică clasică, iar în ultima zi vom sărbători alături de oamenii satelor de unde sunt restaurate casele monument din Muzeul satului maramureșean” – se precizează pe pagina Primăriei Sighetu Marmației.

Programul evenimentelor îl găsiți aici.

Sursa: directmm.ro