Un tânăr din Vișeu de Sus a decedat după ce s-a răsturnat cu tractorul; S-a constatat că nu avea permis de conducere

Cinci accidente rutiere s-au produs ieri, 13 mai, în Maramureș, dintre care unul mortal.

Cel mai grav dintre accidentele rutiere a fost cel produs în Vişeu de Sus, pe strada Borcutului.

În urma sesizării prin 112, polițiștii ajunși la fața locului au constatat că un tânăr de 24 de ani, din oraș, a condus un tractor agricol fără să dețină permis de conducere. La un moment dat a efectuat manevra de întoarcere, a urcat cu roțile de pe partea stângă pe un mal de pământ, drumul fiind acoperit cu noroi, iar din cauza diferenței de nivel dintre mal și drum s-a răsturnat.

Tânărul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar ulterior din cauza complicaților suferite, a decedat.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Un altul a avut loc în Baia Mare, la ora 17.20. O femeie de 41 de ani, din Târgu Lăpuș, a condus autoturismul prin parcarea complexului comercial Value Center, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, intrând în coliziune cu acesta.

La volanul celui de-al doilea autoturism se afla un tânăr de 28 de ani, iar pasageră pe scaunul dreapta față se afla o tânără de 26 de ani, ambii din Satu Mare.

Pasagera a suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La ora 09.09, polițiștii din Borșa au fost sesizați că a avut loc un accidet rutier soldat cu victime.

Mai exact, două autoturisme au intrat în coliziune pe fondul neasigurării. La volanul acestora au fost identificați doi bărbați de 21, respectiv 56 de ani, ambii din Borșa.

În urma impactului, unul dintre autoturismele implicate în accident a fost proiectat în curtea unui imobil, distrugând gardurile a două imobile de pe strada Bogdan Vodă. În urma producerii evenimentului, conducătorii auto și o pasageră de 49 ani, au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Ambii conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aer expirat.

În cauză se efectuează verificări, pentru stabilirea tuturor cauzelor si împrejurărilor producerii evenimentului și sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În Moisei, în jurul orei 08.00, un bărbat de 55 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având direcția de mers Borsa – Moisei, efectuează viraj la stânga, moment în care este lovit în partea dreapta față de către un autoturism care era condus de către un bărbat de 53 de ani, din Moisei, care circula în direcția Moisei – Borșa.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 44 ani, care se afla în calitate de pasager pe locul din dreapta față într-unul dintre autoturismele implicate în accident

Aceasta a fost transportată cu un echipaj S.M.U.R.D. la Spitalul Orășenesc Borșa în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind zero în ambele cazuri. În cauză urmează a se efectueaza cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La  ora 10.50, o tânără de 28 de ani, din Desești, a condus autoturismul din direcția Baia Mare înspre Sighetu Marmației, iar când a ajuns în localitatea Desești, pe D.N. 18 a surprins și accidentat un bărbat de 63 de ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului public.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul municipiului Sighetu Marmației în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat.

Ambelor persoane implicate în accident li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Sursa: directmm.ro