Cel mai mic număr de infectări de la începutul anului. Maramureşul are o rată a infecţiei de 0,36%

Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o mică scădere față de raportarea de ieri. Iată cifrele aferente zilei de 10 mai, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 186 cazuri de COVID-19 în județ. Asta înseamnă o incidență de 0,36 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Astăzi, 10 mai, nu avem UAT-uri în carantină zonală în Maramureș. În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre cinci comune pe primele cinci locuri ale clasamentului, toate cu incidența mai mică de 3. Acestea sunt, în ordine, Copalnic-Mănăștur, Șișești, Călinești, Remetea Chioarului și Desești.

Așadar, avem 0 unități administrativ-teritoriale (UAT) cu o incidență mai mare de 3. Acest lucru înseamnă 0 UAT în scenariul roșu. În prezent, avem 3 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem 37 UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni. În prezent, în Maramureș, nu există localități aflate în carantină zonală.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a treia, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației.