În Baia Mare, ploaia torențială a inundat parțial Piața Izvoarele. Canalizarea nu a mai făcut față, clienții au făcut slalom printre bălți

Ploaia torențială de vineri, 7 mai, a dat mari bătăi de cap, deopotrivă, comercianților și clienților din Piața Izvoarele din Baia Mare.

Precipitațiile căzute au condus la înfundarea gurilor de canalizare din zona intrării dinspre strada Vasile Alecsandri. Ca atare, cei aflați în piață au trebuit să facă slalom printre bălți.

Mulți dintre cei care se aflau în piață în acele ore erau persoane în etate. Așadar, pentru ei, „aventura” a fost ceva mai dificilă. O vârstnică a reușit, cu greu, să iasă din zona unde se comercializează brânzeturi, fără a se afunda în bălți. Un alt vârstnic și-a ridicat căruciorul plin cu cumpărături, pentru a nu își uda alimentele.

Comercianții din Piața Izvoarele au încercat, în zadar, să îndepărteze apa care se aduna fără încetare în fața magazinelor, respectiv a tarabelor, folosind fiecare ce aveau în dotare. „Este plin de apă peste tot, probabil ar trebui să vină cineva să desfunde gurile de canalizare. Toată m-am udat la picioare”, a spus o băimăreancă mâhnită de condițiile din piață, care tocmai a evitat o baltă, călcând în alta. Vezi Video AICI!

Nici pe principalele artere rutiere nu a fost mai bine. Nu au fost atât de multe bălți, cât a fost haos în trafic. Timpii de așteptare pentru a traversa intersecțiile aglomerate au fost și mai mari decât de obicei. Oamenii au reclamat faptul că au lipsit din zonele cu flux mare de trecători polițiștii care să fluidizeze circulația. Din păcate, așa se întâmplă cam de fiecare dată când plouă mai intens în oraș!…

Sursa: directmm.ro