Tinerii din Maramureș care participă la Concursul internațional online ”Dance virus-2021” pot fi votați până în 9 mai

Districtul Panevėžys din Lituania, regiune înfrățită cu Județul Maramureș, organizează prin Centrul Cultural Ramygala Concursul-festival internațional online ”Dance virus-2021”, aflat la a doua ediție.

Autoritățile județene s-au alăturat demersului cultural al partenerilor din Lituania, de a promova arta fără frontiere în rândul tinerilor, cu scopul de a contribui la atenuarea problemelor de adaptare socială cauzate de pandemia COVID-19.

Inițiativa prin care tinerii artiști sunt invitați să-și exprime talentul și creativitatea prin limbajul dansului, s-a bucurat de succes în județul nostru și în acest an. Astfel, la concursul internațional Dance virus 2021 participă 7 tineri maramureșeni, reprezentanți ai Ansamblului Folcloric Național Transilvania și ai comunei Recea:

  • Agoșton Andreea Alexandra
  • Ardelean Andreea Laura
  • Balaj Andrei
  • Duli-Babici Teodor Alexandru
  • Groșan Cristina Mihaela
  • Mihalca Liviu
  • Rusu Maria

Tinerii artiști s-au înscris în competiția Dance Virus 2021 cu dansuri originale pe tema muzicală indicată de organizatori, regula fiind de a purta mască facială. De asemenea, fiecare participant a transmis pentru concurs o fotografie care surprinde un moment al dansului.

Videoclipurile cu dansurile incluse în concurs și fotografiile participanților sunt postate pe pagina de Facebook “Ramygalos kultūra”: https://ro-ro.facebook.com/ramygalos.kultura.

Fotografia care va obține cel mai mare număr de LIKE-uri va fi desemnată drept câștigătoare a premiului de audiență. Toți câștigătorii vor fi recompensați cu premii și diplome, iar câștigătorii primelor 3 locuri și cel al premiului pentru audiență vor fi recompensați cu premii speciale acordate de Municipalitatea Districtului Panevėžys.

Fotografiile preferate pot fi votate până pe 9 mai, în cadrul postării: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1140341659813924&id=100015143014416, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 10 mai 2021.

Sursa: directmm.ro