Cluj-Napoca a atins cea mai mare rată de vaccinare din țară, de 40%. Clujenii sunt încă prudenți: Să nu ne relaxăm dintr-o dată

Cluj-Napoca este al doilea mare oraș – după București – în care au fost ridicate parțial restricțiile. Rata de incidență a scăzut de la 8 cazuri la mie, cât era în urmă cu trei săptămâni, la puțin peste 3 la mie. În același timp, rata de vaccinare din Cluj a depășit 40%.

În  Cluj-Napoca rata de incidență a coborât într-un timp record. În doar 3 săptămâni, de la peste 8 cazuri, a ajuns la 3.16, iar trendul este unul descendent.

În acest context, clujenii scapă de restricții. Magazinele și terasele rămân deschise în fiecare zi până la ora 21, însă circulația între ora 22 și 5 dimineața este restricționată în fiecare zi.  

Tasnadi Szilard, prefectul județului Cluj: „Oamenii au conștientizat pericolul și au tratat problematica și respectarea măsurilor cu mai multă responsabilitate, dar trebuie să avem în vedere că în tot intervalul de calcul a ratei am avut doar măsuri suplimentare de restricții care și-au spus cuvântul”.

„Mă bucur că s-au mai ridicat restricțiile. Ne-am mobilizat și ne-am făcut programul astfel încât să ne putem adapta la restricții, la tot ce ține de cumpărături, de treburile casnice, de ieșiri”, spune un clujean.

„Zic că e un lucru bun, dar în același timp prevenția trebuie să rămână din punctul meu de vedere, eu acum sunt în doliu, mama mea a murit tocmai din cauza Covid-ului. Încă ar trebui să nu ne relaxăm așa dintr-o dată”, adaugă altul.

Cluj-Napoca are cel mai mare procent de vaccinare din România: peste 40%. Acesta este în continuă creștere, mai ales după deschiderea centrului drive-through unde sunt imunizați zilnic în jur de 1.000 de oameni.

Sursa: digi24.ro