Comuna Petrova intră, din nou, în carantină zonală, după ce a depășit pragul de 5 cazuri de COVID-19 la mie

Măsură previzibilă luată de autorități. Comuna Petrova intră, din nou, în carantină zonală. Decizia vine ca urmare a ratei de infectare.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este abilitat să comunice faptul că se așteaptă de la nivel central documentele pentru instituirea măsurii de carantină zonală a localității Petrova”, a anunțat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

În data de 13 aprilie, incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a fost de 4,54, ceea ce reprezintă 11 situații în interval de două săptămâni. În data de14 aprilie, aceeași rată de incidență a ajuns la 5,37, ceea ce reprezintă 13 situații în același interval de două săptămâni. Este de așteptat ca numărul de cazuri și, totodată, incidența, să crească și mai mult mâine.Este singura unitate administrativ-teritorială din Maramureș cu incidența de peste 3 în prezent și, deci, aflată în scenariul roșu.

De altfel, unitatea administrativ-teritorială (UAT) Petrova nu se află la prima carantină. A fost prima UAT din Maramureș pentru care a fost instituită această măsură la debutul valului doi al pandemiei de COVID-19 în țara noastră. Mai exact, Petrova a intrat în carantină zonală în 24 octombrie, inițial pentru două săptămâni. Cum numărul cazurilor nu a scăzut, măsura a fost prelungită până în 22 noiembrie, fiind, totodată, astfel, și prima UAT care a ieșit din carantină zonală în timpul valului doi. Între timp, a avut zile bune cu zero cazuri, pentru ca, acum, numărul să crească și, la fel, și rata de incidență. Vom reveni cu detalii!

Sursa: directmm.ro