ÎN GERMANIA, SUTE DE PERSOANE AU IEȘIT ÎN STRADĂ PENTRU A CERE RESTRICȚII MAI DURE

În timp ce românii s-au săturat de restricții și au protestat săptămânile trecute pentru relaxarea acestora, germanii vor reguli mult mai stricte pentru a reduce pandemia de coronavirus.

În Bremen şi Hanovra au protestat peste 200 de cetăţeni, 50 de persoane la Goettingen, în jur de 20 la Berlin şi aproximativ 70 la Dusseldorf, în total, câteva mii de persoane, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei germane.

Protestatarii au cerut o pauză plătită de trei săptămâni de la locul de muncă şi au declarat că birourile şi alte locuri de muncă sunt „centre de infectare”.”Foamea de profit” a companiilor nu ar trebui să prevaleze în defavoarea sănătăţii oamenilor, au susţinut organizatorii.
La Hanovra s-au cerut politici de pandemie bazate pe ştiinţă şi care să pună oamenii înaintea intereselor economice.”Nu este posibil ca viaţa privată să fie total redusă în timp ce încă nu există aplicarea dreptului de a lucra de acasă”, conform solicitărilor protestatarilor.

La Potsdam, un grup de 12 persoane au manifestat pentru mai multă siguranţă în şcoli şi grădiniţe şi au cerut suspendarea predării în şcoli din motive de siguranţă.
La Hamburg, un convoi de maşini care protesta împotriva restricţiilor a fost atacat cu ouă şi roşii de către aproximativ 300 de contra-manifestanţi pe biciclete, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.