Cum va arata vremea in Maramures in urmatoarele 2 saptamani

Vreme frumoasă și caldă așteptată mâine, 13 aprilie, anunță meteorologii. Ulterior, însă, vom avea parte de o răcire abruptă de câteva zile, în care se vor înregistra precipitații. Din fericire, vremea va reintra într-un proces de încălzire, ajungându-se, din nou, la normalul termic al perioadei.

În fapt, după zile frumoase și calde și valori termice generoase, vremea va deveni mohorâtă și vor reveni precipitațiile. Acestea vor fi, în funcție de zona geografică, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar local vor fi chiar însemnate cantitativ.

Vremea va fi caldă în 13 aprilie, iar apoi se va răci treptat în zilele viitoare și se va ajunge la valori termice mult mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii aprilie, cu medii ale valorilor termice diurne de la 3 la 7-9 grade şi nocturne de la -3 la 1-3 grade, conform estimărilor făcute de specialiști.

Încălzirea vremii din 16 – 19 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de la 9-13 la 19 grade şi ale temperaturilor minime de la 1-3 la 7-9 grade. Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează că vremea va fi răcoroasă, cu oscilaţii termice puțin importante de la o zi la alta, astfel că se vor înregistra, în medie, maxime de la 9-13 la 19 grade și minime de la 1-3 la 7-9 grade.

În intervalul 13-16 aprilie și în jurul datei de 20 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru precipitații, local mai însemnate cantitativ. În celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi ploi în general slabe, conform modelelor meteo actuale.

Sursa: directmm.ro