Moment emoționant: prima pensionare a unui impiegat de mișcare din gara Vișeu de Jos după aproape jumătate de secol

Joi, 8 aprilie, gara CFR din Vișeu de Jos a fost ”martora” unui eveniment emoționant și, în același timp, important pentru angajații acestei stații: după aproape jumătate de secol, un impiegat de mișcare iese la pensie de aici.

          Ion Pop, cel mai vechi impiegat din stație, după 42 de ani ca angajat al Căilor Ferate Române și 35 ca impiegat de mișcare, a efectuat ultima tură de serviciu. Primirea în stație a ultimului tren, ultima cale liberă acordată, ultima comandă de ieșire (pentru trenul 4113-2), sunt momente ce rămân gravate atât în memoria lui, cât și a celor ce i-au fost alături.        

           Colegii, în frunte cu șeful stației, Ioan Mircea i-au pregătit, împreună cu familia, o adevărată ceremonie de pensionare: trenul și-a ”luat rămas bun” de la impiegatul Ion Pop    printr-un șuier prelung, ca un ”mulțumesc” pentru toți anii în care l-a îndrumat pe calea de fier și parcă și călătorii de la geamuri l-au însoțit cu privirea până spre biroul de mișcare, unde l-au întâmpinat colegii (toți purtând uniformele de serviciu), cu aplauze și flori. Nu au lipsit darurile simbolice, tortul și șampania, pentru a marca începutul unei noi etape în viață.

            O zi pe care cfr-iștii din Vișeu de Jos și-o vor aminti multă vreme!