Italia deschide sezonul turistic în iunie. Afla cum se va putea calatori in Italia

Turiştii care vor dori să plece la vară în Italia vor trebui să prezinte paşaportul de vaccinare anti-Covid. Ministrul italian al Turismului şi premierul Mario Draghi au anunţat, aseară, într-o conferinţă de presă, că Executivul de la Roma este gata să redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme.

Mario Draghi a declarat, potrivit ABC News, că Italia trebuie să se concentreze pe vaccinarea 100% a vârstnicilor şi a persoanelor vulnerabile pentru ca activitatea economică a ţării să poată fi reluată rapid. El s-a arătat încrezător, în ciuda unei încetiniri a administrării vaccinurilor în timpul sărbătorilor pascale şi din cauza unor întârzieri în primirea dozelor, că Italia îşi va atinge obiectivul de 500.000 de doze administrate zilnic până la finalul lunii aprilie.

Astfel, va fi posibil ca până la finalul lunii septembrie 80% din populaţie să fie vaccinată.

Asemenea Greciei şi Spaniei, care se pregătesc pentru revenirea turiştilor, după restricţiile de călătorie impuse în pandemie, şi Italia face deja planuri pentru a primi turiştii străini, începând cu cei care au certificate care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19.

„Există posibilitatea unei cooperări între ţările mediteraneene: Italia are multe de învăţat de la Grecia şi Spania. Trebuie să acţionăm imediat pentru a primi turiştii vaccinaţi”, a spus premierul Mario Draghi, potrivit News.ro.

Ministrul italian al Turismului speră să promoveze unele dintre insulele mici ale ţării, precum Capri, ca „libere de Covid”, pentru a-i încuraja pe turişti să revină.

„2 iunie este sărbătoare naţională şi acela poate fi momentul pentru redeschiderea turismului”, a precizat Massimo Garavaglia pentru televiziunea italiană La7.