Furtună de zăpadă în luna aprilie, în Maramureș – IMAGINI SPECTACULOASE

Imagini spectaculoase surprinse joi, 8 aprilie, în zona Munților Igniș. Este vorba despre o furtună de zăpadă, mai puțin specifică lunii aprilie.

Vremea extrem de rece din ultimele zile a favorizat producerea de precipitații sub formă de ninsoare pe arii extinse în Maramureș. Vântul a prins și el putere, mai cu seamă pe crestele munților.

În acest context, o furtună de zăpadă a traversat Munții Igniș în jurul orei 18.00, fiind vizibilă de la distanță. Imaginile din acest material au fost realizate de profesorul sighetean Sorin Hotea, joi, la ora 18.03, din zona localității Văleni, sat aparținător de comuna Călinești.

Furtuna de zăpadă este, conform literaturii de specialitate, o cădere bruscă de ninsoare, de obicei moderat grea, cu zăpadă suflantă și vânturi puternice, de suprafață. Este adesea menționată ca “whiteout” (fenomen definit prin condiții meteo în care contururile și reperele dintr-o zonă acoperită de zăpadă devin aproape indistincte) și este similară cu un viscol. Interesant este faptul că acumulările de zăpadă pot fi sau nu semnificative. Vă invităm să urmăriți imaginile care descriu perfect forța naturii!

Vezi Video AICI!

Sursa: directmm.ro