Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o mică scădere astazi, 8 aprilie

Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o mică scădere față de raportarea de ieri. Iată cifrele aferente zilei de 8 aprilie, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 696 cazuri de COVID-19 în județ. Asta înseamnă o incidență de 1,33 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Astăzi, 8 aprilie, nu avem localități în carantină zonală în Maramureș. În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre un oraș și patru comune pe primele cinci locuri ale clasamentului. În prezent, nu sunt UAT-uri cu incidența mai mare de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. În clasamentul județean sunt, în ordine, comunele Câmpulung la Tisa, Groși și Valea Chioarului, orașul Tăuții Măgherăuș și comuna Săcel.

Așadar, avem zero unități administrativ-teritoriale (UAT) cu o incidență mai mare de 3. Acest lucru înseamnă zero UAT-uri în scenariul roșu. În prezent, avem 21 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem 20 UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni. În prezent, nu avem localități carantinate zonal în Maramureș.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a treia, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.

Sursa: directmm.ro