Municipiul Baia Mare a ieșit din scenariul roșu și a reintrat în cel galben. Incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut sub pragul de 3 la mie

Veste bună pentru băimăreni. Reședința de județ a Maramureșului a coborât, pentru prima dată în acest an, sub pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. 

Dacă ieri, 29 martie, incidența era de 3,06 cazuri de COVID-19 la mie (442 cazuri în interval de două săptămâni), azi, 30 martie, aceasta a coborât la 2,91 (421 cazuri în interval de două săptămâni).

Ca atare, dacă tendința se menține până în weekend, atunci când CJSU Maramureș înnoiește scenariile pentru măsuri și restricții, în municipiul Baia Mare vom avea parte de relaxări. Acest lucru înseamnă, pentru mulți locuitori ai orașului, redeschiderea restaurantelor în interior.

Trebuie precizat, însă, faptul că se întâmplă uneori ca numărul de infectări să fluctueze, ca atare și incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori. Iar 421 cazuri în interval de două săptămâni nu este, tocmai, un număr mic. Cert este că, odată ce măsurile sanitare vor fi respectate, tendința de scădere a ratei de infectare se va menține, atât în municipiul Baia Mare, cât și în județului Maramureș. Iar acest lucru înseamnă noi măsuri de relaxare. Vom reveni cu detalii!

Sursa: directmm.ro