Vine primăvara în Maramureș

Vine primăvara în Maramureș, indică estimările făcute de specialiști pentru regiunea Maramureș! Vom avea atât zile strict cu vreme frumoasă și caldă, cât și zile cu vreme mai mohorâtă, cu ploi și chiar manifestări de vară, cu fenomene electrice.

În fapt, se va constata o încălzire treptată a vremii începând de luni, 29 martie, care se va resimți și mai bine la începutul lunii aprilie. Vor fi, apoi, unele fluctuații termice, care se vor manifesta chiar și de la o zi la alta, în regiunea noastră.

În prima parte a intervalului, temperatura aerului va creşte treptat de la valori ce vor caracteriza o vreme puțin răcoroasă, cu maxime de la 7 la 9-13 grade şi minime de la -3 la 1-3 grade la un regim în jurul celui specific perioadei din an, astfel că în 2 aprilie se vor înregistra maxime de la 9-13 la 19 grade şi minime de la 1-3 la 7-9 grade.

Apoi, până la finalul celor două săptămâni, vor alterna zilele calde, cu valori la amiază de la 13-19 la 22 de grade cu perioade mai reci, cu temperaturi de la 7 la 9-13 grade, mediat regional. Minimele termice vor fi în general de la 1-3 la 7-9 grade, dar pot fi şi dimineţi cu temperaturi în jurul a 0 grade, conform estimărilor făcute de specialiști pentru următoarele două săptămâni.

În perioada 29 martie -1 aprilie pe alocuri vor fi ploi slabe, cu caracter trecător, astfel că regimul pluviometric va fi unul deficitar, iar în 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv averse cu descărcări electrice). Apoi, până la sfârşitul intervalului de referinţă, vor fi perioade cu ploi mai frecvente şi posibil moderate sau însemnate cantitativ, conform modelelor meteo actuale.

Sursa: directmm.ro