RUSIA PRIMEȘTE ROMÂNI SĂ SE VACCINEZE CU SPUTNIK V. OFERTA VINE DE LA O AGENȚIE DE TURISM

agenție de turism din Republica Moldova a lansat un pachet turistic pentru români și nu numai, care include și vaccinarea cu Sputnik V, deși serul nu e autorizat în Uniunea Europeană.

Aproape 100 greci, germani, britanici, bulgari și chiar și 6 români s-ar fi vaccinat deja cu serul Sputnik V.

Așa că, dacă vrei să călătorești în Rusia, poți s-o faci doar intermediul agenției, pentru că Rusia nu primește turiști.

Te costă 1.200 de euro și te duci în două ture de câte două zile. Practic, primești două excursii la trei săptămâni distanță – una pentru prima doză, a doua pentru rapel.

Moscova sau Sankt Petersburg sunt cele două destinații.

Și pare că mai sunt români care vor să se vaccineze anti-Covid cu Sputnik și cu ocazia asta, să își facă și o mini-vacanță în Rusia, spun cei de la stirileProtv.ro.

Sorin, de 29 de ani din Oradea a plătit deja un avans și asteaptă să ia viza, ca să meargă în Rusia la clinica privată:

Am ales ideea de a mă vaccina tocmai pentru că a venit cu un bonus, prioritara este plecarea, dacă mă și vaccinez cu atât mai bine. Nu sunt speriat din punctul ăsta de vedere. Cel mai important mi-a plăcut că se ocupă de toate actele, ei fac tot și am vorbit cu părinții și au fost de acord”.

La începutul lunii martie, Agenția Europeană a Medicamentului a inițiat evaluarea vaccinului rusesc în vederea unei posibile autorizări de folosire în Uniune.