CUM POTI OBTINE O ADEVERINTA ELECTRONICA DE VACCINARE

Odata ce ai primit ambele doze de vaccin, esti eligibil pentru adeverinta electronica de vaccinare, care poate sa fie folositoare in mai multe cazuri. Totodata, aceasta se primeste si in format fizic in urma efectuarii rapelului.

Adeverinta de vaccinare se poate obtine accesând linkul adulti.renv.ro, unde utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”, după care se va deschide o notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, cu care doritorul trebuie să fie de acord în josul paginii, pentru a fi trimis la pagina de autentificare cu CNP și număr de telefon. Veți primi un cod de siguranță prin SMS, apoi va fi disponibilă și adeverința de vaccinare.

col. dr. Valeriu Gheorghiță: „Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID.