Pfizer şi Moderna vor creşte spectaculos numărul vaccinurilor livrate

Doi înalţi oficiali ai companiilor Pfizer şi Moderna au confirmat că cele două companii pe care le conduc vor creşte spectaculos numărul vaccinurilor anti-COVID-19 ce vor fi livrate în perioada următoare.

Într-o declaraţie prezentată în faţa unui subcomitet al Camerei Reprezentanţilor din S.U.A., John Pfizer – Chief Business Officer (CBO) la Pfizer, spune, conform jurnaliştilor de la NBC, că Pfizer intenţionează să sporească capacitatea de livrare de la 4-5 milioane de doze de vaccin pe săptămână până la 13 milioane la jumătatea lunii martie.

La rândul său, Stephen Hoge, preşedintele companiei Moderna, a declarat că va dubla capacitatea vaccinurilor livrate de la 20 de milioane pe lună până la 40 de milioane lunar, lucru ce se va întâmpla la începutul lunii aprilie. Moderna a livrat până acum 45 de milioane de doze.

Ambii oficiali au precizat că această creştere a capacităţii de producţie şi livrare de vaccinuri se datorează unor investiţii semnificative. În America s-au înregistrat până acum aproape 500.000 de decese cauzate de virusul SARS-CoV-2.

Sursa – adevarul.ro