Cătălina Vlașin, maramureșeanca absolventă a două facultăți care a ales să fie șofer de TIR. „Am ales să ies din rând” (VIDEO ȘI FOTO)

Cu toate că a absolvit două facultăți, a ales să conducă un mastodont de 40 de tone. Este povestea Cătălinei Vlașin, o maramureșeancă originară din Moisei, dar cu domiciliul în Baia Mare, care a devenit șofer de TIR, alături de soțul său. Tânăra și-a spus povestea pe o rețea de socializare, iar postările sale au devenit virale.

Începutul poveștii sale seamănă cu cele ale multor tineri, care studiază pe brânci pentru a se îndeplini profesional, însă ajung să practice o meserie total diferită de specializările studiate. Continuarea este, însă, atipică. Maramureșeanca și-a luat inima în dinți și a ales să iasă din zona de confort odată ce l-a întâlnit pe bărbatul care avea să îi ajungă soț. Curajul său a fost apreciat de internauți, tânăra reușind să stârnească admirație atât în rândul colegilor de breaslă, cât și în rândul celor care o surprind la volanul unui TIR, neobișnuiți să vadă o asemenea imagine.

„Am absolvit două facultăți și două mastere (inginerie alimentară și psihologie) . Am lucrat aproape un an în topografie și doi ani inginer tehnolog. Azi sunt șofer pe tir. Mă bucur de fiecare km parcurs, de fiecare om care apreciază că o fată de 1.60 și 55 kg poate să stăpânească un mastodont de 40t, de fiecare cursă finalizată cu succes. Am absolvit două facultăți într-o țară care nu mi-a oferit șansa să mă dezvolt în domeniile pentru care am învățat zile și nopți întregi. Până la urmă, viața nu e despre diplome. E despre lucrurile pe care le faci și îți oferă satisfacție. Indiferent ce faci, fă-o din tot sufletul. De la inginer la șofer de tir e cale lungă. Unii mă critică, altii îmi apreciază curajul și foarte puțini mă iau drept exemplu. Mulțumesc tuturor care m-ați urmărit de-a lungul vremii. Pentru unii sunt motiv de bârfă, pentru altii sunt tipa aia cool. Ei bine, eu pentru cei din urmă încă mai postez pe aici uneori”, a relatat Cătălina Vlașin.

Maramureșeanca nu s-a limitat, însă, numai la meseria de șofer de TIR. Cătălina are şi o pasiune pe care a transformat-o într-un mic business pe care l-a denumit „Cărticele personalizate”, acolo unde ia poveştile de viaţă ale oamenilor şi le transpune în cărţile lor personale. „Nu am avut niciodată loc în lumea asta, parcă! Nu am știut niciodată să îmi asortez hăinuțele, nici pantofii cu gentuța. Nu am gene false și unghii cu gel și nici nu știu să îmi fac conturing la față. Nu am nici o treabă cu tot ce se întâmplă în zilele noastre. O fi sau nu un defect faptul că din acest punct de vedere nu m-am adaptat? O fi sau nu un punct în minus faptul că nu mi-am folosit “pilele” sau “prietenii” ca să ajung unde mi-am propus și am vrut să fac totul prin propriile puteri? Pot să fiu și eu ca restul! O păpușă care zâmbește frumos! Dar am ales să ies din rând, să îmi iau bocancii în picioare și viața în mâini și cred că a fost cel mai mișto lucru făcut vreodată! Nu-s în rând cu lumea…că lumea e din ce în ce mai lipsită de esență!”, a conchis Cătălina Vlașin, motiv pentru care o felicităm pentru curajul său și modul deschis de a privi lumea. Cătălina a postat un video „de la locul său de muncă”, însoțit de mesajul „iubesc această viață”.

Sursa: directmm.ro