Sighetenii vor beneficia de conectare gratuită la internet în spațiile publice din municipiu

Printr-un proiect intitulat „WiFI4Eu”, cetățenii, dar și oaspeții care vor ajunge prin Sighetu Marmației vor beneficia de internet gratuit în spațiile publice.

Edilul municipiului, Vasile Moldovan, a discutat despre beneficiile implementării acestui proiect printr-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

„La data de 26.09.2019, Primaria Sighetu Marmației a semnat contractul privind implementarea în municipiu a proiectului WiFi4Eu, finanțat din fonduri europene, termenul de implementare fiind de 18 luni.

Având în vedere faptul că nu s-a demarat implementarea acestui proiect, am solicitat comisiei de implementare a proiectului prelungirea termenului pentru a demara, implementa si exploata reteaua WiFi4EU, ce presupune acces gratuit la internet in spatii publice. Solicitarea a fost admisa, termenul de implementare prelungindu-se cu 6 luni.

Prin programul WiFi4EU vom aduce conectivitatea mai aproape de concetatenii nostri si cei care ne viziteaza orasul, permitandu-ne tuturor sa beneficiem de oportunitatile oferite de digitalizare.

Pentru implementarea proiectului ni se ofera bonuri in valoare de 15.000 de euro, urmand sa instituim zece puncte de acces Wi-Fi in spatii publice, ce urmeaza a fi identificate in perioada urmatoare. Costurile de intretinere a retelei urmeaza a fi suportate din bugetul local.”